Beta Karoten 9000 IJ

Calivita

Beta Karoten 9000 IJ

Standardna cijena: 105,27 kn

Specijalna cijena: 75,00 kn

Pakiranje: 100 gel kapsula
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!
Beta karoten, prirodni izvori su : mrkva, špinat i kelj, a od voća dinja i marelica.

Doziranje:

1-3 kapsule dnevno ili prema savjetu stručnjaka.

Detalji

Beta karoten je biljni pigment koji spada u grupu karotenoida. Naš organizam iz njega proizvodi vitamin A. lako u prirodi postoje stotine karotenoida, samo se njih 50-tak može pretvoriti u vitamin A. Najuspješnija pretvorba je upravo iz beta karotena. Beta karoten igra važnu ulogu u antioksidativnoj zaštiti organizma.

Karotenoidi cirkuliraju krvlju u LDL i HDL lipoproteinima te, ukoliko uzimamo dovoljno karotenoida, osiguravaju učinkovitu zaštitu ovih transportnih molekula od oksidacije. Kolesterol može dovesti do začepljenja krvnih žila tek kada je oksidiran, a mnoga istraživanja dokazuju zaštitnu ulogu beta karotena u tom procesu. To je pokazao i pokus s 333 pacijenta koji su suplementirali beta karoten, a kod kojih su teški poremećaji srca i krvnih žila smanjeni za čak 50°/o (Aldoorli i sur. 1997. godine).

Beta karoten se preporučuje i osobama s anginom pectoris koje su, prema istraživanjima, imale manji osjećaj boli u prsima. Zbog toga su karotenoidi, poglavito beta karoten, čuvari zdravlja naših krvnih žila i srca. Značajna je i uloga beta karotena u očuvanju funkcionalne sposobnosti imuniteta. Naročito je značajan u borbi protiv akutnih i kroničnih infekcija. Nedostatak beta karotena zabilježen je naročito kod osoba s dugotrajnim infekcijama, a kod djece koja boluju od AIDS-a taj je nedostatak čak 13 puta veći nego kod zdrave populacije.

Jedno od zaštitnih svojstava beta karotena je i smanjenje opasnosti od razvoja cervikalne displazije (patološka promjena stanica grlića maternice) te općenito zaštita od razvoja malignih tumora. Poznata je uloga beta karotena u zaštiti kože od potencijalno štetnog utjecaja UV zračenja na razvoj karcinoma kože. Preporučuje se suplementacija beta karotenom uz druge karotenoide, poput luteina ili likopena, zbog slnergističkog učinka na zdravlje organizma.

Pročitaj Više

Aktivni sastojci

  • 5.4mg beta karoten

Sastojci:biljno ulje, želatina, pročišćena voda, glicerin, beta karoten, lecitin, tvar za sprečavanje zgrudnjavanja: silicijev dioksid

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb Proizvođač: CaliVita International, Berlin CT 06037, USA. Zemlja podrijetla:SAD