Kolagen i hijaluronska kiselina

Kolagen je bjelančevina, glavna sastavnica vezivnog tkiva koja ima ključnu ulogu u sprječavanju gubitka vode u tkivima i odgovoran je za hidrataciju, pa se kao posljedica njegovog gubitka javljaju problemi i poremećaji poput bora, celulita, strija, gubitka tonusa kože, gubitka i propadanja kvalitete kose, artritis, ukočenost, mišićne ozljede. Kolagen tipa I najprisutniji je u koži i kostima, tetivama i ligamentima, dok se kolagen tipa III nalazi u krvnim žilama, maternici i probavnom sustavu. Kako starimo sposobnost sinteze kolagena u tijelu opada, a slično se zbiva i uslijed intenzivne svakodnevne tjelesne aktivnosti (sportaši, fizički rad) ili nekih bolesti, loših životnih navika, izloženosti toksinima u okolišu, nedostatku minerala, vitamina, aminokiselina u hrani itd. Hijaluronska kiselina ima veliku sposobnost vezanja vode: može vezati nekoliko puta više vode od vlastite težine, stoga ima ključni značaj u održavanju hidratacije kože. Njena količina u koži se drastično smanjuje nakon 30. godine, a s vremenom također opada i njena kvaliteta, zbog čega i promjena razine hidratacije kože postaje vidljiva.

Beauty Formula za čvrste nokte i bujnu kosu

Beauty Formula je specifična gradivna formula za zdravlje kose i noktiju. Osim kolagena i hijaluronske kiseline, sadrži silicij koji je ključan mineral za rast i razvoj ljudskog tijela, a najvažnija uloga mu je u endokrinom sustavu gdje, uz jod i vitamin B6 pridonosi hormonskoj ravnoteži. Za izgradnju i obnovu kose, noktiju i kože, nužne su aminokiseline, npr. cistein, koji je kao i metionin izvor sumpora koji u proteinskim strukturama kose i noktiju djeluje poput armature. Nedostatne zalihe cinka u tijelu uzrok su pojačanog ispadanja kose, dok bakar pomaže u proizvodnji pigmenta melanina koji štiti kožu od sunca, a važan je i za izgradnju snažnih i fleksibilnih kolagenskih vlakana, te sprječava preranu pojavu sijede kose. Kako bi se spriječio pojačani gubitak kose (više od 80-ak vlasi na dan) potrebno je kosu dodatno nahraniti vitaminima B-skupine. Kolagen je nužan za ljepotu kože čineći je glatkom i gipkom, u čemu pomaže i dodani vitamin C. Riboflavin štiti kožu i sluznice od pucanja, te ima kritičnu ulogu u rastu kose putem aktivacije vitamina B6 i niacina. Posebno je važan vitamin B12 zbog uloge u stvaranju eritrocita – sitne krvne žilice dopremaju kisik i hranjive tvari korijenu kose, pri čemu eritrociti prenose kisik do ovog živog dijela kose koji će uz pomoć kisika i dopremljenih hranjivih tvari stvarati energiju. Ukoliko prehranom ne osiguramo dovoljno vitamina B12, suočit ćemo se s gubitkom kose i njezinim slabijim rastom.

#glamUp - zategnuta koža na prirodan način

#glamUp

#glamUp

495,00 kn
Naš novi anti-age proizvod ima visoki sadržaj kolagena tipa I i III od čak 10000 mg u svakoj dozi! Osim kolagena sadrži i hijaluronsku kiselinu koja ispunjava prostor oko kolagena te predstavlja glavni ovlaživač kože jer može zadržati 1000 put veći volumen vode od svoje veličine. I fitoceramidi iz batata također imaju važnu ulogu u održavanju hidratacije kože jer kao lipidi čine sastavni dio rožnatog sloja kože, te pomažu u održavanju i jačanju kožne barijere, sprječavaju gubitak vode i time održavaju vlažnost kože. Formula sadrži i kompleks antioksidansa koji izravno smanjuju oksidativne promjene na stanicama što vodi u opće starenje i propadanje građe i funkcije tkiva i organa. Koenzim Q10 pomaže u proizvodnji energije bez koje nema regenerativnih procesa. Procesi propadanja nisu zahtjevni u energiji, no potaknuti ponovnu izgradnju tkiva zahtijeva enorman energetski skok – čemu služi koenzim. Alfa-lipoična kiselina se smatra idealnim antioksidansom jer lako neutralizira slobodne radikale, ulazi u sve stanice tijela, i ima sposobnost regeneracije drugih antioksidansa, kao što su vitamini E i C koji se troše (oksidiraju) u reakcijama oksidacije. Ona štiti stanice kože, vezivnog tkiva, membranu stanica srca, jetre, zglobova, mišića. Vitamin E je zaštitnik membrane svih stanica, a beta karoten, likopen, lutein i zeaksantin štite kožu od vanjskih štetnih učinaka poput UV zračenja koje doprinosi fotostarenju, pojavi bora, mrlja i kožnih nepravilnosti (pigmentacija), a nužni su i za stvaranje vitamina A, bez kojega je proces nastajanja novih, zdravih, funkcionalnih stanica i tkiva nemoguć. #glamUP je finog okusa limuna i ne sadrži konzervanse, boje, dodane šećere, gluten, soju i GMO.

IZVOR: CaliNews | proljeće 2020. | strana 4-5