Danas je poznato da sastav crijevne flore može utjecati na tjelesnu težinu, i obrnuto, naše prehrambene navike utječu na crijevnu floru. Značaj pojedinih sojeva koji čine dio crijevne flore povezan je s određenim bolestima i stanjima poput depresije, dijabetesa, alergija, bolesti živčanog i imuno sustav, upalnih bolesti, stoga ovaj specifični ekosustav i njegove modifikacije u budućnosti mogu predstavljati potencijalnu terapeutsku mogućnost.

AC Zymes Plus - Probiotičke bakterije

AC Zymes Plus - Probiotičke bakterije

Standardna cijena: 279,29 kn

Specijalna cijena: 199,00 kn

Probavni i živčani sustav su direktno povezani jedan s drugim, što se naziva os crijeva-mozak, tako da ne iznenađuje što određeni sojevi probiotika mogu utjecati na živčani sustav, kao i na psihičko stanje. Sojevi Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium longum proizvode neurotransmitere (npr. GABA, serotonin) ili mogu utjecati na pojavu receptora koji detektiraju ove molekule. To pak utječe na san, apetit, raspoloženje, naš odgovor na stres, kognitivne sposobnosti, a mogu čak imati ulogu u razvoju i stupnju depresije. To je primijećeno kod testova vršenih na životinjama: kao posljedica uništene crijevne flore zbog korištenja antibiotika, životinje su pokazivale znakove anksioznosti i depresije, i reagirale abnormalno na stres, no ti su poremećaji nestali nakon što je crijevna flora obnovljena. Bakterija Bifidobacterium breve utječe na sastav masnih kiselina mozga, tako da može utjecati na "osjetljivost" živčanog sustava i prijenos podražaja. Iako su potrebna daljnja istraživanja kako bi se utvrdilo koji se sojevi mogu koristiti u tretiranju određenih bolesti, već sada znamo da nadopuna terapije probioticima može pomoći kod zaraznih bolesti koje uzrokuju dijareju (npr. rotavirusa), a izgledno je da probiotici mogu imati važnu ulogu u prevenciji određenih alergija.

AC-Zymes Plus koji sadrži 6 probiotičkih sojeva i 6 milijardi bakterija. K tome, ovi probiotici su nadopunjeni prebioticima (inulinom) koji izravno pomažu rast korisnih bakterija.

Kome se preporuča?

AC-Zymes Plus zamišljen je kao dugoročna nadopuna svima koji pate od IBS-a i čiji stresni način života uzrokuje disfunkciju crijeva. Također ga preporučamo nakon antibiotske kure ili onima koji žele spriječiti pojavu proljeva tijekom putovanja, kao i pomoći oporavak nakon proljeva uzrokovanog infekcijom. AC-Zymes Plus će također pomoći svima koji žele pružiti potporu svom imunološkom sustavu vraćanjem prirodne ravnoteže crijevne flore.