KUPI ODMAH SAMBUREX!

Groznica, zimica, iznemoglost, mučnina, grozan pritisak u glavi, kašalj, nos izranjavan brisanjem sluzi koja se neprestano cijedi... sve to čini sive zimske mjesece još teže podnošljivijima. I najgore ako nam prehlada ili gripa unište praznike i toliko iščekivano blagdansko opuštanje. Naši stari su znali kako se pripremiti i obraniti. Svaka naša kuća imala je u vrtu bazgu – taj dobri kućni duh bio je osnovna ljekarija naših baka. No bazga je jednako moćna i danas, ali u poplavi umjetnih pripravaka protiv prehlade, ovaj dobri kućni duh čeka da mu se vratite i povjerite svoj imunitet. Jer priroda ipak liječi najbolje!

Samburex - Imunitet

Samburex - Imunitet

Standardna cijena: 315,79 kn

Specijalna cijena: 225,00 kn

Bazga i virusi

Bazgine bobice sadrže tvari koje mogu biti blagotvorne i kod upornih bakterijskih upala sinusa koje se najčešće probude zimi kada je sluznica dodatno nadražena i upaljena zbog suhog zraka u prostorijama. Dokazano je da osim na viruse gripe, bazga djeluje i na Herpes viruse. Bazga ima blagi diuretični učinak, olakšava stolicu (laksativni učinak) te tako doprinosi uklanjanju virusa i otrova iz organizma, vrlo su korisne osobama koje imaju dijabetes jer doprinose smanjenju glukoze u krvi.

Koristan savjet

Djeci možete pomiješati Samburex s vodom, sokom, voćnim jogurtom, ili pahuljicama.

Odličan početak dana za vaše mališane!

Ehinaceja i imunitet

Da bi vaš imunitet bio dvostruko snažniji brinu se dvije vrste ehinaceje – crvena i uskolisna (Echinacea purpurea, Echinacea angustifolia). Rudbekija ili ehinaceja istoznačnica je za imunitet. Kad god je naše tijelo izloženo virusima ili bakterijama, rudbekija potiče proizvodnju te aktivaciju bijelih krvnih stanica, limfocita i makrofaga.Ehinacea se posebno preporučuje kao zaštita od bakterija i virusa koji izazivaju upale gornjih dišnih putova, te se preporučuje kod gripe, prehlade, kašlja. Pokazala se dobrom kod oštećenja sluznice usne šupljine, prehlade, grlobolje, gripe, gingivitisa, slabog imuniteta, upala uha i gljivičnih zaraza.

Kozlinac i sinusi

Kineska medicina poznata je po uspješnosti i sveobuhvatnom pristupu čovjeku, a temelji se na biljkama. Kozlinac je prema kineskoj medicini najbolji prijatelj sinusa te se koristi kod rinitisa i nadražaja sluznice dišnih organa, a pripisuju mu se protubakterijska, protuupalna i imuno-stimulirajuća svojstva. Kombinacija bazginih bobica, kozlinca i rudbekije dodatno pogoduje smanjenju sluzi, a zabilježen je i bolji učinak antibiotske terapije uz ovakvu biljnu potporu.

Vitamin C i cink

Ova dva već dobro poznata sastojka, također su dio formule SambuRexa, te će oboje dodatno doprinjeti jačanju vašeg imuniteta i borbi protiv virusa.

Napomena: Ne preporuča se djeci mlađoj od 3 godine, a nakon 3 tjedna uzimanja preporuča se napraviti stanka. Ne preporuča se osobama oboljelim od autoimunih bolesti i osobama koje uzimaju imunosupresivne lijekove.

Izvori:

Inhibitory activity of a standardized elderberry liquid extract against clinically-relevant human respiratory bacterial pathogens and influenza A and B viruses - C. Krawitz1, M. A. Mraheil , M. Stein, BMC

Complementary and Alternative Medicine, Volume 11.

Zakay-Rones Z, Thom E, Wollan T, Wadstein J. - Randomized study of the efficacy and safety of oral elderberry extract in the treatment of influenza A and B virus infections

Gyógynövénytár - útmutató a korszerű gyógynövény-alkalmazáshoz, Szendrei-Csupor, Medicina 2009.

CaliNews | zima 2013. | strana 4-5