Calivita Biljna Ljekarna Mošćenička Draga

Posljednji članci

 • ZIMA: Imunitet »

  Jak imunitet temelj je zdravlja i dugovječnosti, no čak i onaj najsnažniji treba njegovati i podupirati s obzirom na to da se svakodnevno iscrpljuje i troši. Zima je, s druge strane, vrijeme viroza i upala dišnih organa koji znaju biti vrlo neugodni za sve generacije. Stoga je korisno imati pri ruci prirodne tvari koje mogu pomoći.

  Od vitamina i minerala to su vitamin C, cink i vitamin D3. A od ljekovitih biljaka, na ovim su prostorima od davnina poznate i cijenjene biljke za jačanje imuniteta i zaštitu od infekcija - list masline, češnjak i bazga. U novije vrijeme na raspolaganju imamo i biljke iz udaljenijih krajeva za koje je utvrđeno da izuzetno jačaju prirodne obrambene snage, a istodobno same koče djelovanje virusa i bakterija. To su rudbekija (Echinacea), taheebo (Pau d`Arco), mačja kandža (Uncaria tomentosa) i kozlinac (Astragalus).

 • Koja ste krvna grupa? »

  Koja ste krvna grupa?

  Tlo je sve više osiromašeno, hrana sve više intenzivno uzgajana i sve manje konzumirana sirova. U dućanima je izobilje hrane koja na našim tanjurima lijepo izgleda, ali svi smo svjesni kako hrana jednostavno nema isti okus kao nekad. Ono što ne vidimo, a jednako je istinito, u današnjoj hrani sve je manje minerala, vitamina, enzima i ostalog nutritivnog bogatstva koje nam je potrebno.

 • AC-Zymes Plus - Probiotičke bakterije »

  Danas je poznato da sastav crijevne flore može utjecati na tjelesnu težinu, i obrnuto, naše prehrambene navike utječu na crijevnu floru. Značaj pojedinih sojeva koji čine dio crijevne flore povezan je s određenim bolestima i stanjima poput depresije, dijabetesa, alergija, bolesti živčanog i imuno sustav, upalnih bolesti, stoga ovaj specifični ekosustav i njegove modifikacije u budućnosti mogu predstavljati potencijalnu terapeutsku mogućnost.