AC-Zymes Plus - Probiotičke bakterije

Danas je poznato da sastav crijevne flore može utjecati na tjelesnu težinu, i obrnuto, naše prehrambene navike utječu na crijevnu floru. Značaj pojedinih sojeva koji čine dio crijevne flore povezan je s određenim bolestima i stanjima poput depresije, dijabetesa, alergija, bolesti živčanog i imuno sustav, upalnih bolesti, stoga ovaj specifični ekosustav i njegove modifikacije u budućnosti mogu predstavljati potencijalnu terapeutsku mogućnost.

Inulin - saveznik naše probave

Inulin služi kao prebiotik tj. potiče rast zdrave crijevne bakterijske flore, što ima učinak na zdravlje tankog i debelog crijeva. Inulin je složeni ugljikohidrat iz skupine fruktana (fruktooligosaharidi ili FOS) čija su vlakna netopljiva i otporna na enzimsku razgradnju u tankom crijevu, pa nerazgrađena dospijevaju u debelo crijevo gdje ga razlažu bakterije debelog crijeva. Spada u skupinu funkionalne hrane – hrane koja ima posebnu ulogu u našem zdravlju. Neželjene nuspojave korištenja inulina nisu poznate osim što veće doze od 5-10 g mogu ubrzati pražnjenje crijeva.

Helicobacter pylori - znanac iz djetinjstva

Godine 1994. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) svrstala je HP u prvu skupinu karcinogena uz naglasak kako upravo dugotrajna infekcija, stečena u ranoj dječjoj dobi, pogoduje razvoju malignih bolesti želuca poput karcinoma i ne-Hodgkinova limfoma. Zabrinjavajuće je što dugi niz godina ne moraju postojati nikakvi simptomi koji bi ukazivali na pristunost bakterije u želucu.

Probavni problemi

Meteorizam (flatulancija ili nadutost) fenomen koji ponajviše ovisi o vrsti hrane koju konzumiramo i vrsti bakterije koje imamo u crijevima. Zato je redoviti unos probavnih enzima i korisnih bakterija nužan za uspostavljanje i održavanje zdrave crijevne flore.