Život je konstantni proces oksidacije. Svakim udahom mi starimo. Kisik, za koji često govorimo da nam daje život, istovremeno nas svojim oksidacijskim djelovanjem polako ubija. Kako starimo, u našim stanicama se odvijaju našem oku nevidljivi procesi - naši mitohondriji se polako gase, a prve znakove tog starenja primjećujemo upravo na koži. CaliVita International sa zadovoljstvom predstavlja novi proizvod u formi praha koji se spravlja kao napitak - #glamUp!

#glamUp

#glamUp

495,00 kn
#glamUp je jedinstven na tržištu zbog svog složenog sastava i visokih doza. Glavni sastojak je naravno kolagen u visokoj koncentraciji od čak 10 grama u jednoj dozi. Kolagen je hidroliziran što znači da se lako probavlja i apsorbira. Kako bismo izbjegli neugodan okus ribljeg kolagena i umanjili rizik od alergija, koristili smo goveđi kolagen. Ako ste ikada pili kolagen, znate da to baš i nije ugodno. Ali naša formula s okusom limuna je zaista ukusna!

Nakon 20. godine života, tijelo počinje prosječno gubiti 1,5 posto kolagena godišnje, što se negativno odražava na izgled, ali i na funkciju cijelog niza sustava u organizmu. Prema istraživanjima, kolagen koji se unosi može se ne samo apsorbirati i integrirati u kožu, već može potaknuti i sintezu kolagena u samoj koži, odgađajući tako proces starenja i smanjujući vidljivost već postojećih oštećenja na koži. Drugi važan sastojak je hijaluronska kiselina, koja ima ključnu ulogu u hidrataciji i čvrstoći kože, čime se također odgađa proces starenja.

Proizvod također sadrži i prirodne antioksidanse - karotenoide, fitoceramide, alfa-lipoičnu kiselinu, ekstrakt nara, kao i dobro poznati koenzim Q10 i vitamin E. Primarni zadatak antioksidansa je zaštititi kolagen i stanice kože od štetnog djelovanja raznih slobodnih radikala (npr UV zračenje, toksini, pušenje, itd) i time pomažu odgoditi daljnje produbljivanje bora.

Kako vam ovi aktivni sastojci mogu pomoći?

  • Smanjuju dubinu bora i pomažu spriječiti nastanak novih. Poboljšavaju hidrataciju i čvrstoću kože. Povećavaju fleksibilnost kože i potiču proizvodnju kolagena.
  • Pomažu zaštititi kožu od štetnih učinaka sunčanja/solarija, stresa, loše prehrane i pušenja, te povećavaju njenu antioksidativnu obranu.
  • Ako na koži lica imate akne, ožiljke ili pigmentacijske mrlje, kolagen smanjuje upalu i pomaže ujednačiti izgled kože.
  • Mogu smanjiti vidljivost strija, bilo da su nastale kao posljedica dijeta za mršavljenje, trudnoće ili pretjeranog mišićnog rasta.
  • U slučaju ekcema, ožiljaka nakon kirurških zahvata ili nakon kozmetičkih zahvata (npr. laserskog pilinga, dermaplaniranja) pomažu stvaranje nove kože.
  • Mogu smanjiti vidljivost celulita.

IZVOR: CaliNews | proljeće 2020. | strana 3