Osnovni proizvodi za zdrav razvoj djece.

Omega 3 masne kiseline ključne su za razvoj mozga i kognitivne funkcije stoga se posebno preporučuju trudnicama i djeci predškolske dobi. Omega 3 također smanjuju rizik od pojave astme, alergije, dijabetesa, upalnih bolesti, ADHD-a, te su dobre za zdravlje srca i krvnih žila. Univerzalan proizvod za svako dijete.

D-drops – Iako se D vitamin sintetizira u našem organizmu, istraživanja ukazuju da smo u konstantnoj deficijenciji. D vitamin ključan je tijekom cijele trudnoće, a posebno u prvom tromjesečju. Posebno zabrinjava podatak nekih istraživanja da gotovo 70% trudnica ima značajan manjak ovog vitamina čime se povećava opasnost od razvoja dijabetesa 1, astme, alergija, bakterijskih vaginoza, te je veći izgled da će dijete imati manju porođajnu težinu. Također se, kod manjka ovog vitamina tijekom trudnoće, povećava izgled da će biti potreban carski rez umjesto normalnog poroda. Temeljem tih istraživanja trudnicama se preporučuje 2000-4000 IJ dnevno (2 tbl New Life sadrže 800 IJ, ostatak unijeti dodatno uzimajući 3-6 D-drops kapi – vitamin D je nezaobilazan i ključan vitamin za razvoj kostiju i zubi već od trenutka začeća. No sve više je istraživanja o iznimnom značaju vitamina D u razvoju i održavanju imunološkog sustava i obrani od infekcija. Iako se D vitamin sintetizira u našem organizmu, istraživanja ukazuju da smo, većinom, u stalnom manjku. U obliku kapi, lako ga je dozirati za sve generacije klinaca.

Lion Kids C, Liquid C, C Plus, C 300 Plus – pored vitamina D, C vitamin je najvažniji vitamin za imunološki sustav djece, zaštitu od infekcija te stjecanje temelja za dobar imunitet tijekom života. Važan je i za razvoj kostiju, zubi i krvnih žila. Važno ga je uzimati svakodnevno. Kod viroza i prehlada potrebno je pojačati dozu C vitamina.

Infant Formula, Lion Kids D, Full Spectrum - nesintetski oblici vitamina i minerala izoliranih iz prirodnih izvora. Lako se upijaju i iskorištavaju te služe kao dopuna svakodnevnoj prehrani, često oskudnoj i ograničenoj zbog dječje izbirljivosti ili isključivosti prema određenim namirnicama, ali i zbog povećanih potreba radi sve većih obaveza i aktivnosti. Za one najmanje tu su vitaminske kapi Infant Formula s pipetom za lakše doziranje. Za predškolce Lion Kids D, a za školarce Full Spectrum.

Specifični korisni proizvodi

Bee Power – matična mliječ je riznica hranjivih tvari. Naročito važni sastojci su alfa i gama-globulin koji pomažu organizmu pobijediti infekcije. Acetilkolin i spojevi s fosforom hrane mozak te su korisni za razvoj umnih sposobnosti, a korisni su i djeci s poremećajem pažnje i koncentracije.

SambuRex – specijalna formula u obliku sirupa načinjena na temelju preporuka i saznanja Sebastiana Kneippa o ljekovitosti bazge koja je jedan od najboljih prirodnih sredstava protiv virusa za djecu i odrasle. Formula sadrži i ehinaceu, cink, vitamin C i kozlinac. Preporučuje se djeci sklonoj infekcijama grla, sinusa, dišnih putova i pluća, djeci koja su slabašna i slabokrvna, djeci koja nemaju apetit ili koja su opće neotporna. Koristi se tijekom 2-3 tjedna, a prije ponovnog uzimanja treba se načiniti stanka od 2 tjedna. Idealan proizvod za svaku kućnu ljekarnu. Početi uzimati odmah prilikom prvih znakova pada imuniteta.

Noni sok – voće za čije djelovanje već postoji obilje znanstvenih potvrda, popuno sigurno za uporabu od najranijeg djetinjstva. Među ostalim, preporučuje se kod crijevnih grčeva (kolici), bolova, za olakšanje i poticanje stolice kod djece koji imaju tvrdu stolicu, kod kašlja, bronhitisa, astme, groznice te tegoba s vidom. Potpuno je siguran (GRASS lista), ukusan, a duljom uporabom povećava se dobrobit za dječje zdravlje.

Probio Balance – probiotici su korisne crijevne bakterije koje mijenjaju bakterijsku ravnotežu ljudske crijevne flore u korist dobrih bakterija. Potiskujući nepoželjne mikroorganizme, bakterije i kvasnice, povećava se iskorištavanje hranjivih tvari iz hrane koju dijete jede, olakšava se upijanje minerala (npr. željeza), organizam se opskrbljuje folnom kiselinom i ostalim B vitaminima koje dobre bakterije proizvode, smanjuje se mogućnost razvoja upala i infekcija. Probiotici su nužni nakon svake antibiotske terapije. Uz probiotike dijete će bolje napredovati, učiti, pamtiti i uopće imati bolji imunitet.