PMS - pod kontrolom Provjerite i sami ovu izuzetnu kombinaciju aktivnih tvari koja će vam vratiti životnu energiju, pomoći kod PMS-a i popratnih pojava koje ga prate. Ova izuzetna kombinacija sadrži ulje žutog noćurka, koru bijele vrbe te još 8 ljekovitih biljaka koje će vas tonizirati, osvježitii hormonski uravnotežiti.

Evening Primrose Oil - ulje žutog noćurka

Ulje noćurka se preporuča kao dodatak prehrani za ublažavanje simptoma PMS-a, pri čemu djeluje tako da smanjuje osjetljivost dojki, smanjuje pojavu depresivnih stanja i promjene u raspoloženjima, smanjuje glavobolje, ublažuje naticanje i nadutost, djeluje na zdravlje kože (sprječavanje upale, crvenila, starenja, isušivanja..), štiti srce od obolijevanja, pomaže usklađivanje krvnog tlaka Ulje žutog noćurka sadrži važne farmakološke sastojke od kojih su, za fiziološke učinke, najznačajnije višestruko nezasićene masne kiseline (98 %) - linolna (72 %) i gama linolenska kiselina (8%) te fosfolipidi i steroli. Važnost gama-linolenske kiseline (GLK) je u tome što ju tijelo pretvara u hormonima-slične tvari koje usmjeravaju i upravljaju mnogim tjelesnim procesima na staničnoj razini. GLK naš organizam može sintetizirati iz linolenske kiseline, ali samo pri idealnim uvjetima. Upravo je pretvorba linolenske kiseline u gama-linolensku kiselinu, kod većine žena s izraženim PMS-om, smanjena ili poremećena. Žene sa smanjenom razinom GLK izuzetno su osjetljive na hormon prolaktin, što može rezultirati pojavom bolnih i napetih grudi. Uzimanje ulja noćurka, kao izvora GLK, stvara tvari slične hormonima te tako smanjuju napetost i bol u grudima prije i tijekom mjesečnice. Jedna od uloga GLK je sinteza prostaglandina. Naime gama-linolenska kiselina iz ulja noćurka izravno se pretvara u protuupalne tvari prostaglandine od kojih je najznačajniji PGE1. Ova tvar iskazuje značajna protuupalna svojstva, utječe na rad srca i grušanje krvi, širenje krvnih žila, te ima antikarcinogeno djelovanje. Pokazalo se da žene kod kojih su simptomi PMS-a jače izraženi imaju manjak prostaglandina E1 u središnjem živčanom sustavu i tkivu dojke. Alfa (cis) linolna kiselina spada među esencijalne masne kiseline što znači da su sastavni dio svake stanice tijela i izuzetno važne za izmjenu tvari (metabolizam). Osim što pružaju zaštitu srcu i krvnim žilama, važne su za prevenciju moždanog udara, a manjak ovih kiselina dovodi do ljuštenja kože, jer koža brže gubi vlagu, postaje suha, brže stari, dolazi do upala, svrbeža, crvenila.

White Willow - kora bijele vrbe

Uporaba kore bijele vrbe kod menstruacijskih bolova je potvrđena i u novim istraživanjima koja su pokazala da jačina boli značajno pada uporabom pripravaka bijele vrbe. Da bi pokazala svoju djelotvornost treba ju uzeti barem tjedan dana prije mjesečnice. Osim samih menstruacijskih bolova i grčeva maternice, koristi i za prateće lumbalne bolove koje pogađaju brojne žene tijekom mjesečnog ciklusa. Bijela vrba je svima prepoznatljivo drvo čije padajuće grane podsjećaju na raspletenu žensku kosu. Grane su predmet pjesništva i mašte, no medicina je prepoznala njezinu koru kao izvor tvari – salicilata, za koje možemo reći da su ključno utjecali na razvoj lijekova protiv boli. U medicini starog Egipta, Grčke preko srednjeg vijeka korištena je protiv upala i bolova u obliku uvarka, dok se danas koristi cijela kora ili njezin ekstrakt u tinkturama, kapsulama i prašcima. U stvari, njezin glavni sastojak je najkorištenije sredstvo protiv bolova uopće – acetilsalicilna kiselina, sintetski oblik glavnog sastojka salicina. Kora bijele vrbe je postala ženama uobičajeno sredstvo za rješavanje zasigurno najneugodnijeg pratećeg simptoma mjesečnog ciklusa žene – boli. Ono što je zanimljivo je saznanje da na menstruacijske bolove i neugodnosti bolje djeluje kora vrbe nego čista acetilsalicilna kiselina, pa se pretpostavlja da utjecaj imaju i drugi sastojci kore osim salicila. Kao i većina drugih biljnih sredstava, kora bijele vrbe je daleko učinkovitija kada se kombinira s drugim sredstvima za PMS, a posebno dobra kombinacija je s uljem žutog noćurka. Korišteni zajedno, uz maku, damianu i druge biljke iz VitalMana, sama vrba će djelovati brže i jače. Prednost uporabe bijele vrbe pred čistim aspirinom je u tome što kora sama po sebi ne može izazvati bolove u želucu niti značajno nadražiti sluznicu ljudi koji su osjetljivi na čistu acetilsalicilnu kiselinu.

Vital Man - ljekovite biljke

VitalMan prava je riznica biljaka i fitonutrijenata čiji sinergizam djelovanja doprinosi uspostavljanju harmonije ženskog hormonskog sustava, te jačanju libida. Muira puama se koristi stoljećima u svrhu jačanja libida, kod menstruacijskih nepravilnosti, PMS-a, potištenosti, a znanost ju definira kao tonik središnjeg živčanog sustava. Damiana je nervni tonik, najjača biljka u otklanjanju glavnih uzroka seksualnih problema suvremene žene, a to su mentalna i psihička iscrpljenost. Koristi se kao opći tonik za organizam te regulira hormonalnu aktivnost. Primjenjuje se i kod nervoze, impotencije, urinarnih infekcija, vaginalne suhoće te bolnih menstruacija. Maka se u tradicionalnoj peruanskoj medicini koristi u tretiranju anemije, menstrualnih neregularnosti, simptoma menopauze, neplodnosti te kod širokog raspona seksualnih problema. Sarsaparilla je čuvena po svojoj sposobnosti čišćenja krvi te je danas raširena diljem svijeta u različitim farmakopejama kao sredstvo za tretiranje kožnih problema, ekcema, akni. Catuaba sadržava aktivne tvari koje značajno utječu na libido, smiruju nadražene živce, smanjuju nervozu i bolove te opuštaju i čiste krvne žile. Guarana je stimulans središnjeg živčanog sustava čijim korištenjem postižemo održavanje energije kroz dulje razdoblje te bolju cirkulaciju. Sibirski ginseng kao adaptogena biljka pomaže i ženama i muškarcima zadržati visoku razinu izdržljivosti, psihičke i fizičke, pomaže smanjiti umor te ubrzati proizvodnju energije. Kopriva je korisna za jačanje krvne slike, detoksikaciju, te kao diuretik.

Paket SOS PMS sadrži proizvode:

EVENING PRIMROSE OIL, VITALMAN i WHITE WILLOW. Cijena paketa: 327,00 kn Besplatna dostava!

Dodatna značajka ovog paketa je da proizvode možete ciljano koristiti 15-ak dana u mjesecu na način da počnete uzimati proizvode 10-ak dana prije ciklusa te prestanete uzimati po završetku ciklusa. Na taj način, ovaj će vam paket biti dostatan za dva ciklusa.

Dnevna doza uzimanja kod PMS-a:

  • Evening Primrose x 3
  • Vital Man x 2
  • White Willow x 3