Cocoa Bean Extract + 100 caps

Calivita

Cocoa Bean Extract + 100 caps

Standardna cijena: 335,44 kn

Specijalna cijena: 239,00 kn

Pakiranje: 100 kapsula
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!

Kakaovac + Goji bobice


Kakovac (Theobroma cacao), osim za proizvodnju svima drage čokolade, izvor je visokovrijednih antioksidansa i polifenola, za koje suvremena znanost tvrdi da su najbolji antioksidansi.
CaliVita Cocoa Bean Ekstrakt sadrži veliko bogatstvo antioksidansa, polifenola i minerala koje smo za Vas estrahirali iz zrna kakaovca. Čak 12-18% suhe tvari ekstrakta zrna kakaa čine upravo polifenoli, a glavni predstavnici su epikatehin i katehin.


Doziranje:

2x1 kapsulu dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

Detalji

Kako tvari kakaa utječu na smanjenje tjelesne težine?

Zanimljivo je da istraživanja pokazuju kako je kakao jednako učinkovit kao ineki farmaceutski lijekovi za mršavljenje, poput orlistata.

Dijabetes, metabolički sindrom, tlak, povišen LDL-kolesterol Kakao i njegove aktivne tvari imaju učinak i na druge metaboličke bolesti kao što je dijabetes, a preporučuje se i kod bolesti krvožilnog sustava, jer doprinosi normalizaciji biokemijskih parametara krvi – šećera, triglicerida i kolesterola.

Srce i krvne žile

Kakao sadrži magnezij! Ovo je još jedan sastojak koji potiče dobro zdravlje srca. Magnezij povećava snagu srca i pomaže da ono učinkovito pumpa krv, smanjuje rizik od krvnih ugrušaka, a to pak, smanjuje rizik od moždanog udara i srčanog udara.

Kakao sadrži tvari koje povećavajurazinu serotonina u mozgu, a s više serotonina smo zadovoljniji, smireniji, bolje raspoloženi i manjegladni. Kakaova iscrpina smanjuje nadraženost i smiruje nemir, dok istodobno povećava razinu energije, pa se preporuča svim osobama koje su potištene, razdražljive i depresivne. Polifenolne tvari, posebno epikatehin značajno povećava količinu dušikovog oksida (NO) u krvi što dovodi do opuštanja i širenja krvnih žila te bolji protok krvi. Ovaj učinak odražava sena bolju cirkulaciju, veći dotok krvi u mišiće, bolje iskorištenje glukoze, a odražava se i na poboljšanje seksualnih funkcija kod muškaraca te smanjenje krvnog tlaka. Polifenoli kakaa pomažu i procese mršavljenja, jer smanjuju razgradnju ugljikohidrata i masnoća pa se otežava njihovo upijanje u krvotok, a povećava njihovo uklanjanje stolicom. Zabilježeno je također da mogu utjecati na hormon sitosti, što dovodi do potrebe za manjim unosom hrane, a također smanjuje oslobađanje upalnih tvari koje u velikoj količini proizvodi trbušna masnoća.

Goji bobice

Plod gojija stoljećima se koristi u kineskoj medicini za jačanje krvi, toniziranje bubrega, jetre i pluća, šećerne bolesti, smanjene oštrine vida, za dugovječnost. Goji bobice su jedno od rijetkog voća koje sadrži vitamin E, te cijeli spektar karotenoida (betakaroten, zeaksantin, lutein, likopen, kriptoksantin, ksantofil), što je rijetkost u biljnom svijetu. Goji bobice također pomažu u snižavanju razine šećera u krvi, a u drevnoj Kini su se koristile za smanjenje pretilosti, što potvrđuju i današnja istraživanja. Plodovi su dobar izvor kroma, minerala koji pomaže u kontroli šećera u krvi. Sadrži i beta-sitosterol, tvar koja se koristi za snižavanje kolesterola, liječenje spolne nemoći te kod povećanja prostate.

Jeste li znali?

  • da tehnološki procesi pečenja, mljevenja i alkalizacije koji se koriste u procesu pripreme sirovine za proizvodnju čokolade, uništavaju čak 90% flavonola i polifenola
  • da je kakao možda najbolji izvor antioksidansa do sada! Obična borovnica sadrži 32 različita antioksidansa, divlja 61, a kakao ih sadrži čak 621!
Pročitaj Više

Sastav jedne kapsule:

Ekstrakt kakaa (iz ploda kakaovca,Theobroma cacao 20:1, std. 10% polifenola) 450 mg

Ekstrakt goji bobica (Lycium barbarum 15:1, std. 20% polisaharida) 50 mg

Ostali sastojci: želatina, emulgator: mikrokristalinična celuloza, tvari za sprečavanje zgrudnjavanja: silicijev dioksid i magnezijev stearat.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb. Proizvođač: CaliVita International, Berlin CT 06037, USA. Zemlja podrijetla:SAD