D-drops - Vitamin D u kapima

Calivita

D-drops - Vitamin D u kapima

Standardna cijena: 195,09 kn

Specijalna cijena: 139,00 kn

Pakiranje: 30ml
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!

D-drops u svakoj kapi sadrži 10 µg vitamina D s prirodnom aromom citrusa. Vitamin D ima važnu ulogu u našem tijelu jer doprinosi normalnoj apsorpciji i iskorištenju kalcija i fosfora te održavanju normalnih kostiju. Potreban je za normalan rast i razvoj kostiju kod djece i doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Lako se dozira uz pomoć kapaljke i može se miješati s hranom i pićem.

Doziranje:

1 kap dnevno pomiješati s tekućinom. Dobro protresti prije uporabe. Trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju lijekove trebaju se posavjetovati s liječnikom prije uzimanja.

Detalji

Vitamin D je vitamin topljiv u mastima, a s pravom se još naziva i sunčev vitamin zbog mogućnosti njegove sinteze u koži pod utjecajem ultraljubičastih zraka. D-drops sadrži prirodan vitamin D iz jetre bakalara u obliku kolekalciferola, najaktivnijeg obilka vitamina D. Vitamin D koji dobivamo iz hrane i dodataka prehrani nije potpuno aktivan sve dok ne dospije u jetru i bubrege, u kojima se prevodi u aktivni oblik

Uloga vitamina D u organizmu vrlo je važna. Primarna mu je uloga održavanje homeostaze i stalne koncentracije kalcija i fosfata u krvnoj plazmi, potiče njihovo upijanje iz probavnog trakta, pridonosi jačim kostima i zdravim zubima, te je vrlo učinkovit u razvoju djece. Važna je njegova uloga u procesu dijeljenja stanica kao i u održavanju normalne funkcije mišića, a ključnu ulogu ima i u imunološkim procesima.

Jeste li znali? Više od 70% europljana pati od nedostatka optimalnih doza vitamina D, a posebno su tome sklona djeca, te osobe koje tijekom sunčanog doba dana borave u zatvorenim prostorima, starije osobe, trudnice i dojilje, te imunološki oslabljene osobe.

Pročitaj Više
  Aktivni sastojci u dnevnoj dozi: u 1 kapi / oko 0,03ml (=dnevna doza)
 • 31.6 mg masne kiseline srednjeg lanca
 • 10 µg vitamin D3 (kolekalciferol)

Neto količina: 30ml

Tekući dodatak prehrani

Sastojci: masne kiseline srednjeg lanca, prirodne arome (naranča, eterično ulje limuna), kolekalciferol.

Upozorenja: trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju lijekove trebaju se posavjetovati s liječnikom prije uzimanja.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb Proizvođač: CaliVita International, Berlin CT 06037, USA. Zemlja podrijetla:SAD

Korisnici ovog proizvoda također su kupili:

 • Super Mega 50

  Super Mega 50

  Standardna cijena: 364,91 kn

  Specijalna cijena: 260,00 kn