Ginkgo XC

Calivita

Ginkgo XC

Standardna cijena: 161,40 kn

Specijalna cijena: 115,00 kn

Pakiranje: 100 tableta
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!
Ginkgo Biloba - najstarija biljka na svijetu. Potiče krvni optok te štiti stanice od djelovanja slobodnih radikala.. Služi za bolje pamćenje (protiv senilnosti) te općenito kao osvježenje umornom tijelu..

Doziranje:

1 tableta dnevno, ili prema preporuci stručnjaka

Detalji

Ekstrakt lišća najvitalnije biljne vrste na svijetu na ljudsko tijelo djeluje na tri osnovna načina: 

  • potiče krvni optok (uključujući mikrocirkulaciju u malim kapilarama) do većine tkiva i organa
  • štiti stanice od djelovanja slobodnih radikala (antioksidans) te blokira mnoge mehanizme uključene u sljepljivanje trombocita tj. tvorbu ugrušaka

Djelovanje ginkga na ljudsko tijelo

Mozak:cirkulacija u mozgu slabi sa godinama a posljedično slabi i opskrba kisikom i hranjivim tvarima. Europske studije pokazuju da ginkgo povećava dotok krvi do mozga, pa je i opskrba hranjivim tvarima bolja. Primjena ginkga opravdana je kod demencije, uključujući i Alzheimerovu bolest, zaboravljivosti, glavobolje, vrtoglavice, smušenosti, otežane koncentracije, depresije.

Srce i krvne žile: ginkgo pospješuje dotok krvi u srce, bolja je opskrba kisikom i hranjivim tvarima srčanih stanica. Spriječava sljepljivanje trombocita te tako preventivno utječe na stvaranje ugrušaka u koronarnim arterijama. Preporučuje se i kod angine pectoris gdje se odlično nadopunjava sa koenzimom Q10 i Oxymaxom.

Krvne žile nogu: antioksidativno svojstvo ginka može pomoći u smanjenju oksidacije kolesterola te nastajanja aterosklerotskih promjena. Na taj se način postiže i smanjenje bolova i grčeva u nogama. U nekim zemljama europske unije ginkgo se prepisuje za hodanje bez bolova.

Oči/vid: ginkgo pomaže u boljoj opskrbi krvlju očne retine, koji inače slabi sa godinama te vodi ka vrlo čestim problemima u starosti poput očne mrene, glaukoma i staračke sljepoće. Posebno se preporučuje dijabetičarima zbog spriječavanja dijabetičke retinopatije ali i bolje regulacije glukoze.

Uši/sluh: starenje uzrokuje i slabljenje sluha jer zbog slabije cirkulacije živci unutarnjeg uha ne dobivaju dovoljno krvi. Ginkgo postiže odlične rezultate uz koenzim Q10 I kod nagluhosti te tinitusa (zvonjenje u ušima).

Pluća: još su drevni kineski liječnici zamijetili ljekovito djelovanje ginkga kod većine plućnih oboljenja od astme do bronhitisa.

Mišići: odlično se pokazao kod bolova u mišićima (fibromijalgija), a posebno se preporučuje kombinacija ginka i koenzima Q10 za zaštitu mišića osobama koje uzimaju lijekove za snižavanja kolesterola.

Koža: lišće ginkgo se od davnina koristi izvana za tretiranje ozeblina prstiju ruku i nogu, nosa i ušiju. Koristi se u proizvodnji kozmetičkih preparata.

Pažnja

  • korištenje preparata NE preporučuje se djeci
  • primjenu Ginko bilobe treba izbjegavati za vrijeme trudnće i dojenja
  • osobe koje boluju od dijabetesa ili imaju problema sa zgrušavanjem krvi, prije upotrebe bi se trebali posavjetovati sa liječnikom
Pročitaj Više

Sastav jedne tablete

  • Ekstrakt lista Ginko Bilobe 90 mg
Sastojci: Ginkgo biloba, emulgator: mikrokristalinična celuloza, dikalcijev fosfat, stabilizator: stearinska kiselina, zgušnjivač: natrijeva kroskarmeloza, tvari za sprečavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat i silicijev dioksid. Upozorenja: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne Preporučuje se trudnicama i dojiljama. Ne preporučuje se kod poremećaja zgrušavanja krvi. Prije kirurškog zahvata upozoriti liječnika. Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb Proizvođač: CaliVita International, Berlin CT 06037, USA. Zemlja podrijetla:SAD