Ginkgo XC

Calivita

Ginkgo XC

Standardna cijena: 157,33 kn

Specijalna cijena: 118,00 kn

Pakiranje: 100 tableta
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!

Ginkgo XC sadrži 90 mg standardizranog ekstrakta lista ginka u svakoj tableti.

Doziranje:

Dva puta dnevno popiti po pola tablete s vodom nakon obroka.

Detalji

Naziv ginko potječe od kineskog naziva gin-kio, što u prijevodu znači srebrni plod. Smatra se najvitalnijom biljnom vrstom na svijetu. Fosili ukazuju da je živjela prije čak 270 milijuna godina, a neki današnji primjerci stari su preko 3000 godina. Tijekom milijuna godina razvio je snažan imunitet te nije podložan bolestima i nametnicima. Poznata je i činjenica da je jedno drvo u Hirošimi preživjelo atomsku katastrofu. Zbog svega toga nije neobično da se ginko naziva fontanom mladosti. Njegovo lišće i sjeme već se stoljećima koriste u staroj kineskoj medicini.

Ginko sadrži brojne bioaktivne tvari a najvažnije su dvije skupine spojeva –terpenolaktoni u koje se ubrajaju ginkolidi i bilobalidi, te flavonoglikozidi. Za pripravke ginka vrlo je važna uravnotežena količina ovih tvari, zbog čega je ekstrakt ginka u Gingku XC standardiziran na 24 % flavonoglikozida te 6 % terpenolaktona.

Pažnja

  • korištenje preparata NE preporučuje se djeci
  • primjenu Ginko bilobe treba izbjegavati za vrijeme trudnće i dojenja
  • osobe koje boluju od dijabetesa ili imaju problema sa zgrušavanjem krvi, prije upotrebe bi se trebali posavjetovati sa liječnikom
Pročitaj Više

Sastav jedne tablete

  • 90mg ekstrakt lista ginka, Ginkgo biloba (std. na 24% flavonoglikozida, 6% terpena)

Dodatak prehrani

Neto količina: 100 tableta (=28g)

Sastojci: ekstrakt lista ginka, stabilizatori (celuloza, kalcijevi fosfati), tvari protiv zgrudnjavanja (masne kiseline (soja), magnezijeve soli masnih kiselina, silicijev dioksid), tvar za povećanje volumena (umrežena natrijeva karboksi metil celuloza).

Upozorenja: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne Preporučuje se trudnicama i dojiljama. Ne preporučuje se kod poremećaja zgrušavanja krvi. Prije kirurškog zahvata upozoriti liječnika.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb Proizvođač: CaliVita International, Berlin CT 06037, USA. Zemlja podrijetla:SAD

Korisnici ovog proizvoda također su kupili: