Joint ProteX FORTE

Calivita

Joint ProteX FORTE

Standardna cijena: 378,95 kn

Specijalna cijena: 270,00 kn

Pakiranje: 90 kapsula
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!
Joint ProteX FORTE predstavlja pojačanu verziju popularnog Joint ProteX-a s povećanim sadržajem aktivnih tvari za dodatnu zaštitu zglobova. Najkompleksniji preparat za zdravlje zglobova na hrvatskom tržištu - sa 500mg Glukozamina.

Doziranje:

1-2 kapsule dnevno poslje jela ili prema savjetu stručnjaka. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Detalji

Najkompleksniji preparat za zdravlje zglobova na hrvatskom tržištu - sa 500mg Glukozamina.

Bolesti zglobno- koštanog sustava među najčešćim su razlozima posjeta liječniku u razvijenim zemljama. Artroze zahvaćaju 63 %, a upalne bolesti zglobova 16 % oboljelih. Učestalost ovih bolesti može se objasniti sve dužim životnim vijekom, ali i suvremenim načinom života te štetnim utjecajima iz okoline. Najčešći oblik oboljenja zglobova je osteoartroza, degenerativno oboljenje zglobova, tj. propadanje zglobne hrskavice, najčešće kralježnice, kuka i koljena.

Vrlo su česte i upalne bolesti zglobova (reumatske bolesti), a zajednička su im dva simptoma: bol i ograničenje pokreta u zahvaćenom zglobu. Glukozamin potiče proces regeneracije (zglobne) hrskavice, a njegovo uzimanje na duže staze otklanja i bolove. Zahvaljujući maloj molekularnoj veličini, ona lako dospijeva do stanica zglobne hrskavice i sinovijskih opni. Kondroitin sulfat blokada enzima koji razgrađuju hrskavicu, te kao i glukozamin, pruža okvir za sintezu kolagena. Ove tvari vežu dovoljno vode da bi tvorili viskozni, elastični sloj. Tako podmazuju i štite hrskavicu, jačajući fleksibilnost, odskočnost i otpornost na kompresiju. Kondroitin blokadom određenih enzima sprečava trošenje zglobne hrskavice. Hijaluronska kiselina osigurava podmazivanje hrskavice u zglobovima. Metil- sulfonil-metan (MSM) služi za čvrstinu i stabilnost vezivnog tkiva. MSM daje tijelu sumpor, a zdravlje hrskavice ovisno je o sumporu. Bez ovog spoja ugradnja aminokiselina u proteinske molekule vezivnog tkiva je poremećena.

na taj način ne bi imalo odgovarajuću strukturu i čvrstinu, tj. bilo bi nestabilno. Naše tijelo svakodnevno koristi i troši MSM. Cetil-miristoleat (CM) štiti tkivo hrskavice od trošenja uzrokovanog kretnjama i opterećenjem zglobova, i sudjeluje u procesu regeneracije. Indijsko tamjanovo drvo ima jako antiupalno djelovanje, deluje kao mukolitik (rastvara sluz), a ima i antiseptičko svojstvo. Kurkuma ima antioksidativno i antiupalno djelovanje, te se preporučuje u slučaju upalnih bolesti zglobova (reumatske groznice, reumatoidnog artritisa). Suručica se posebno preporučuje kao diuretik za izlučivanje tekućine koja se nakuplja u zglobovima kao posljedica upale. Djeluje i kao analgetik, tj ublažava bolove u zglobovima. Cink služi protiv upale vezivnog tkiva, a mangan je potreban za aktivaciju enzima potrebnih za sintezu molekula GAG-a (glukozaminoglikan) i proteoglikana. Nedostatak mangana može dovesti do pojave bolova u koljenu, kronične malaksalosti umora, te gubitka ravnoteže.

Pročitaj Više

Sastav jedne kapsule

 • 500 mg glukozamin sulfat
 • 270 mg kondroitin sulfat
 • 150 mg metil-sulfonil-metan
 • 50 mg hijaluronska kiselina (natrijev hijaluronat)
 • 50 mg ekstrakt smole indijskog tamjanovca (Boswellia serrata, std. 25% bosvelinske kiseline)
 • 40 mg prah nadzemnih dijelova suručice (Filipendula ulmaria)
 • 10 mg ekstrakt korijena kurkume (Curcuma longa, std. 25% kurkuminoida)
 • 5 mg cink (glukonat)
 • 1 mg mangan (glukonat)
 • Sastojci: glukozamin sulfat, emulgator: mikrokristalinična celuloza, kondroitin sulfat, metil-sulfonil-metan, zgušnjivač: natrijeva kroskarmeloza, stabilizator: stearinska kiselina, natrijev hijaluronat, Boswellia serrata, Filipendula ulmaria, tvari za sprečavanje zgrudnjavanja: silicijev dioksid i magnezijev stearat, Curcuma longa, zgušnjivač: hidroksipropil metilceluloza, cinkov glukonat, manganov glukonat, tvari za zadržavanje vlage: propilen glikol i triacetin.

  Upozorenja: Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Vremensko ograničenje primjene: najdulje 2 tjedna. Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb Proizvođač: CaliVita International, Berlin CT 06037, USA. Zemlja podrijetla:SAD

  Korisnici ovog proizvoda također su kupili: