Chelated Zinc - kelirani cink

Calivita

Chelated Zinc - kelirani cink

Standardna cijena: 68,77 kn

Specijalna cijena: 49,00 kn

Pakiranje: 100 tableta
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!
Kelirani oblik za maksimalnu apsorpciju. Cink je nužan za fukciju svake stanice, a posebno se preporučuje osobama oslabljenog imuniteta i sklonim infekcijama, te fizički aktivnim osobama i sportašima. Kelatni oblik cinka osigurava njegovu najveću biološku učinkovitost zbog maksimalne sposobnosti njegove apsorpcije.

Doziranje:

1 tableta dnevno ili prema savjetu stručnjaka

Detalji

Funkcija cinka u organizmu može se slikovito usporediti s radom prometnog policajca. On kontrolira i upravlja procesima izmjene tvari, sudjeluje u funkcioniranju enzima i održava stanični integritet. Nalazi se u sastavu brojnih vitalno važnih enzima koji obavljaju velik broj različitih funkcija u organizmu, počevši od rasta stanica pa do sinteze testosterona (muški spolni hormon). Organizam ne može pohraniti veče količine cinka, zbog čega se on mora redovito unositi iz vanjskih izvora. Ako su količine cinka u organizmu smanjene tijekom samo jednog tjedna, dolazi do usporenog rasta i razvoja mišića te znatnog slabljenja imuniteta.

Cink je nužan za sintezu proteina i izgradnju DNA te stimulativno djeluje na izlučivanje inzulina u gušterači, hormona koji je nužan za iskorištavanje šećera u organizmu. Ima važnu ulogu u održavanju ravnoteže pH u krvi, a nužan je i za razvoj spolnih žlijezda i normalnu funkciju prostate. Uz to, regulira kontrakcije mišića. Na temelju rezultata najnovijih ispitivanja došlo se do zaključka da cink ima važnu ulogu i za određene moždane aktivnosti, kao i da je vrlo koristan u terapiji shizofrenije. Cink ubrzava zarastanje rana, pomaže u saniranju tegoba vezanih uz prostatu, a može biti djelotvoran i u tretmanu steriliteta. Primjena suplemenata cinka i vitamina B6 kod muškaraca koji su imali problema s potencijom dovela je do poboljšanja. U liječenju starijih osoba koje pate od senilnosti, dopunsko unošenje cinka i mangana često ima pozitivan učinak. Preporučuje se i kod neredovitih menstrualnih ciklusa. Teški metali, prije svega olovo i kadmij, predstavljaju danas veliku opsnost, pogotovo za stanovnike velikih gradova. U slučaju manjka cinka povećava se apsorpcija i taloženje ovih metala u tijelu, dok s druge strane, unos većih količina cinka može spriječiti ugradnju ovih toksičnih tvari u organizam. To ukazuje na činjenicu da cink štiti organizam i od zagađivača iz životne sredine. Sportaši imaju veće potrebe za cinkom, jer se on pojačano troši prilikom treninga i natjecanja.

Pročitaj Više

Sastav jedne tablete

  • Cink (aminokiselinski kelat) 15 mg
Sastojci: emulgator: mikrokristalinična celuloza, regulator kiselosti: dikalcijev fosfat, cinkov bisglicinat, stabilizator: stearinska kiselina, tvar za sprečavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat, zgušnjivač: natrijeva kroskarmeloza, tvar za sprečavanje zgrudnjavanja: silicijev dioksid. Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb Proizvođač: CaliVita International, Berlin CT 06037, USA. Zemlja podrijetla:SAD

Korisnici ovog proizvoda također su kupili: