Chelated Zinc - kelirani cink

Calivita

Chelated Zinc - kelirani cink

Standardna cijena: 68,77 kn

Specijalna cijena: 49,00 kn

Pakiranje: 100 tableta
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!

Cink je nužan za funkciju svake stanice, a posebno se preporučuje osobama oslabljenog imuniteta te fizički aktivnim osobama i sportašima. Kelatni oblik osigurava maksimalnu apsorbciju!

Doziranje:

Popiti 1 tabletu dnevno s vodom nakon obroka.

Detalji

Cink je prisutan u svakoj stanici našeg tijela te ima važnu ulogu u kiselinsko-baznom metabolizmu, metabolizmu ugljikohidrata i masnih kiselina kao i normalnoj sintezi proteina. Nalazi se u sastavu brojnih vitalno važnih enzima koji obavljaju velik broj različitih funkcija u organizmu, počevši od rasta stanica pa do sinteze testosterona. Posebno je važna njegova uloga u funkcioniranju imunološkog sustava, kao i u održavanju normalne kose, kože i noktiju. Cink doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa i normalnoj kognitivnoj funkciji. Važan je i za reproduktivni sustav jer doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji kao i održavanju normalne razine testosterona u krvi.

Organizam ne može pohraniti veće količine cinka, zbog čega se on mora redovito unositi iz vanjskih izvora.

Jeste li znali? Sportaši imaju veće potrebe za cinkom, jer se on pojačano troši prilikom treninga i natjecanja.

Pročitaj Više

Sastojci u 1 tableti

  • Cink (aminokiselinski kelat) 15 mg

Sastojci: stabilizator (kalcijevi fosfati, celuloza), tvar protiv zgrudnjavanja (masne kiseline, silicijev dioksid), cinkov bisglicinat, tvar za povećanje volumena (umrežena natrijeva karboksi metil celuloza).

Dodatak prehrani

Neto količina: 100 tableta

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb Proizvođač: CaliVita International, Berlin CT 06037, USA. Zemlja podrijetla:SAD

Korisnici ovog proizvoda također su kupili: