Chewable CoQ10 (60 kapsula za žvakanje)

Calivita

Chewable CoQ10 (60 kapsula za žvakanje)

Standardna cijena: 382,67 kn

Specijalna cijena: 287,00 kn

Pakiranje: 60 kapsula
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!

Chewable CoQ10 sa 60 mg koenzima Q10 u obliku mekih kapsula za žvakanje s okusom naranče.Možete ih uzeti bez tekućine, bilo kad i bilo gdje. Kapsule se razgrađuju u želucu, pa se aktivni sastojci brže apsorbiraju i ne uzrokuju iritaciju želuca.

Doziranje:

1 kapsula dnevno uz obrok - sažvakati ili popiti s vodom.

Detalji

Koenzim Q10 otkriven je 1940., a dr. F. Crane ga je 1957. u SAD-u uspješno izolirao iz mitohondrija (staničnih centara proizvodnje energije). Primjena koenzima Q10 počiva na njegovoj ulozi u proizvodnji energije u mitohondrijima, što je posebno važno za stanice sa neizmjerno velikim energetskim potrebama kao što su stanice srca. Važno je napomenuti da je CoQ10 tvar koja se sintetizira u svakoj stanici našeg tijela, te je nezamjenjiv u procesima stvaranja energije na staničnom nivou, ali njegova se proizvodnja starenjem smanjuje pa ga je često potrebno dodatno suplementirati.

Tijelo maksimum koncentracije koenzima Q10 postiže u ranim dvadesetima, a nakon 35. godine života količine CoQ10 u stanicama se smanjuju, te ga kod osoba preko 60 godina ima 60% manje nego kod dvadesetogodišnjaka. Taj se deficit dodatno pogoršava zbog stresa, infekcija, kroničnih bolesti, uzimanja lijekova, te loših prehrambenih navika.

Topiv je u mastima i njegovu apsorpciju možemo povećati istodobnim uzimanjem s maslinovim, kokosovim ili avokadovim ulje, te klorofilom.

Pročitaj Više

Sastojci u 1 kapsuli

  • 1 kapusla sadrži: 60mg koenzim Q10 (=dnevna doza)

Sastojci:biljna ulja (sjemenki suncokreta, nehidrogenirano palmino ulje),glicerol, želatina, koenzim Q10, sladila (manitol, sukraloza), prirodna aroma (ulje slatke naranče), stabilizator (celuloza), kukuruzni škrob, bojilo (željezni oksidi)

Proizvod sadrži sladila.

Dodatak prehrani

Neto količina: 60 kapsula (=43g)

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb Zemlja podrijetla: SAD

Korisnici ovog proizvoda također su kupili: