Liver Aid - regeneracija jetre

Calivita

Liver Aid - regeneracija jetre

Standardna cijena: 391,57 kn

Specijalna cijena: 279,00 kn

Pakiranje: 100 kapsula
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!

Liver Aid se preporučuje uzimati kao potporu u procesima čišćenja i regeneracije jetre. Formula sadrži ekstrakt biljke Sylibum marianum (silimarin), kompleks aminokiselina te kolin i lecitin, koji svojim zajedničkim djelovanjem pružaju potporu antioksidativnim i detoksikacijskim procesima organizma u cjelini, a naročito stanicama jetre.

Doziranje:

2-4 kapsule dnevno ili prema savjetu stručnjaka

Detalji

Jetra je organ koji je posebno izložen štetnim tvarima iz okoliša (teški metali, kemikalije, pesticidi, aditivi, konzervansi itd) te prekomjernom unosu lijekova i alkohola. Jetra je u stalnoj funkciji čišćenja krvi, te je zbog toga izuzetno važno potpomagati njenu regeneraciju. Jetra je centar metabolizma ugljikohidrata, masti i bjelančevina. Njezin ključni zadatak je neutralizacija toksičnih tvari, pa ju slobodno možemo zvati industrijskom zonom ljudskog organizma. Osim toga, uslijed poremećaja u razgradnji bjelančevina može se bitno povisiti razina amonijaka koji truje organizam, ometa energetski lanac i moždanu aktivnost. Kada se tijelo ne uspije potpuno riješiti vanjskih i unutarnjih toksičnih tvari, dolazi do smetnji u izmjeni tvari, degenerativnih promjena u jetri, a posljedice se odražavaju na cjelokupno zdravlje organizma.

U jetri se vrši i pregradnja (npr. beta karotena u vitamin A), sinteza i razgradnja aminokiselina, razgradnja kolesterola u žučne kiseline itd. Aminokiseline metionin i L-cistein pomažu u eliminaciji štetnih i otrovnih nusproizvoda našeg metabolizma i u neutralizaciji slobodnih radikala. L-cistein dodatno štiti stanice od štetnog utjecaja raznih zračenja te jača jetru i mozak. Arginin i ornitin pomažu u uklanjanju otrovnog amonijaka koji nastaje u organizmu i potrebni su za besprijekorno funkcioniranje jetre. Krom i karnitin, koji se nalaze u ovom preparatu, imaju važnu ulogu u metabolizmu masti.

Liver Aid je oplemenjen i ekstraktom silimarina (Silybum marianum, sikavica, osljebad) koji je poznat kao najbolji zaštitnik jetre u biljnom svijetu. Ova biljka je bogata flavonolignanima (silimarin, silibin, silibinin, silidianin) kojima se pripisuje fitoestrogeno, hepatoprotektivno i antioksidativno djelovanje. Znanstveno su potvrđene mnoge izvanredne sposobnosti silimarina: da regenerira oštećenja na stanicama jetre koja su nastala u procesima oksidacije masnih komponenti stanice (peroksidacija lipida), da sudjeluje u smirivanju upalnih procesa putem smanjenog formiranja upalnih tvari - leukotriena, da dodatno čisti krv i jetru, da potiče eliminaciju toksina putem urina, da je odličan digestiv koji stimulira pražnjenje žučne vrećice, te olakšava funkciju žuči.

Zbog svega navedenog, Liver Aid se preporučuje za redovitu upotrebu ili kao kura nekoliko puta godišnje. Ova kompleksna formula je idealan saveznik samoregeneracijskim procesima jetre i detoksikacijskim kurama.

Pročitaj Više

Sastav jedne tablete

 • L-argininin 100mg
 • L-cisten 100mg
 • L-ornitin 100mg
 • Metionin 100mg
 • Alfa-ketogularna kiselina 100mg
 • L-karnitin 50mg
 • Kolin 25mg
 • Lipoinska kiselina 12,5mg
 • Ekstrakt sikavice (Sylibum marianum) 15mg
 • Krom 25mcg
 • Selen 10mcg
 • Silimarin 60mg

Dodatak prehrani

Neto količina: 100 kapsula

Ostali sastojci: želatina, emulgator: mikrokristalična celuloza, rižino brašno, stabilizator: stearinska kiselina, tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina i silicijev dioksid.

Upozorenja: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne Preporučuje se trudnicama i dojiljama. Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb. Proizvođač: CaliVita International, Berlin CT 06037, USA. Zemlja podrijetla:SAD

Korisnici ovog proizvoda također su kupili: