Papaya Plus - Probavni enzimi papaje

Calivita

Papaya Plus - Probavni enzimi papaje

Standardna cijena: 152,98 kn

Specijalna cijena: 109,00 kn

Pakiranje: 90 tableta za žvakanje
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!

Papaya Plus je kompleks enzima biljnog porijekla za olakšanje i poboljšavanje probave. Ove ukusne tablete za žvakanje sadrže kombinaciju prirodnih probanih enzima papaje te amilaza, lipaza i laktaza iz gljivica.


Doziranje:

Sažvakati 1 tabletu dnevno nakon obroka.

Detalji

Enzimi su tvari koje pomažu odvijanje kemijskih procesa u organizmu, zbog čega ih se naziva i biokatalizatorima. Bjelančevine, masti i ugljikohidrati se pod utjecajem probavnih enzima razlažu na aminokiseline, masne kiseline i jednostavne šećere, koji su veličinom prikladni za resorpciju i iskorištavanje u ljudskom tijelu.

Probava započinje još u usnoj šupljini djelovanjem alfa-amilaze (ptijalin) na molekule škroba. Hrana se u želucu omekšava djelovanjem želučane kiseline (HCl), a u takvoj se kiseloj sredini aktivira i enzim pepsin koji pospješuje razlaganje makromolekula bjelančevina na aminokiseline. Gušterača luči mješavinu najvažnijih enzima za probavu bjelančevina, masti i ugljikohidrata. Složene molekule ugljikohidrata (škroba i glikogena) razgrađuju se pod djelovanjem amilaze, laktaze i saharaze na jednostavne šećere. Njihovom daljnjom razgradnjom do ugljičnog dioksida i vode oslobađa se energija nužna za životne procese. Žučne kiseline nužne su za probavu i resorpciju masti, kao i enzimi lipaze. Tako razgrađene molekule mogu se s vodom, vitaminima i elektrolitima lako resorbirati u crijevu. Zdravlje probavnog sustava je ključ za postizanje sveukupnog zdravlja organizma. Koliko je dobra naša probava toliko ćemo imati energije, a o tome ovisi i stanje duha i tijela kao i naša dugovječnost. Probavne smetnje javljaju se u svim dobnim skupinama.

Najčešći problemi vezani uz zdravlje probavnog sustava su loša probava, crijevne zaraze, nadimanje i upale (sindrom iritabilnog kolona, ulcerozni kolitis, gastritis, Chronova bolest), nepravilno pražnjenje crijeva (zatvor, proljev) itd.

Pročitaj Više
Aktivni sastojci:
  • prah ploda papaje (Carica papaya) 200mg
  • amilaze iz gljivica 30mg
  • lipaze iz gljivica 25mg
  • laktaze iz gljivica 5mg
  • klorofilin (natrij-bakar-klorofilin iz lucerne, Medicago sativa) 1mg

Sastojci: šećer, prah ploda papaje, sladilo (sorbitol), amilaze (soja, sulfiti), lipaze (soja, sulfiti), laktaze (sulfiti), tvari protiv zgrudnjavanja (masne kiseline, silicijev dioksid), aroma jagode, natrij-bakar-klorofilin.

Proizvod sadrži šećer i sladilo.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb Proizvođač: CaliVita International, Berlin CT 06037, USA. Zemlja podrijetla:SAD

Korisnici ovog proizvoda također su kupili: