Super CoQ10 Plus (20mg) koenzim Q10

Calivita

Super CoQ10 Plus (20mg) koenzim Q10

Standardna cijena: 350,67 kn

Specijalna cijena: 263,00 kn

Pakiranje: 120 kapsula
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!

Super CoQ10 Plus sadrži koenzim Q10 u velikom pakiranju od 120 kapsula. Proizvod je nadopunjen snažnim antioksidansima vitaminom E i selenom koji doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Doziranje:

popiti 1 kapsulu dnevno s vodom nakon obroka.

Detalji

Koenzim Q10 otkriven je 1940., a dr. F. Crane ga je 1957. u SAD-u uspješno izolirao iz mitohondrija (staničnih centara proizvodnje energije). Primjena koenzima Q10 počiva na njegovoj ulozi u proizvodnji energije u mitohondrijima, što je posebno važno za stanice sa neizmjerno velikim energetskim potrebama kao što su stanice srca. Važno je napomenuti da je CoQ10 tvar koja se sintetizira u svakoj stanici našeg tijela, te je nezamjenjiv u procesima stvaranja energije na staničnom nivou, ali njegova se proizvodnja starenjem smanjuje pa ga je često potrebno dodatno suplementirati.

Tijelo maksimum koncentracije koenzima Q10 postiže u ranim dvadesetima, a nakon 35. godine života količine CoQ10 u stanicama se smanjuju, te ga kod osoba preko 60 godina ima 60% manje nego kod dvadesetogodišnjaka. Taj se deficit dodatno pogoršava zbog stresa, infekcija, kroničnih bolesti, uzimanja lijekova, te loših prehrambenih navika.

Topiv je u mastima i njegovu apsorpciju možemo povećati istodobnim uzimanjem s maslinovim, kokosovim ili avokadovim ulje, te klorofilom.

Pročitaj Više

Sastav jedne kapsule

  • koenzim Q10 20 mg
  • beta karoten 1000 I.J.
  • vitamin E 10 I.J.
  • selen 10µg

Sastojci: rižino brašno, stablizator (celuloza), želatina, koenzim Q10, dl-alfa tokoferil acetat, tvari protiv zgrudnjavanja (magnezijeve soli masnih kiselina, silicijev dioksid, masne kiseline), beta karoten, L-selenometionin.

Neto količina: 120 kapsula

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb Proizvođač: CaliVita International, Berlin CT 06037, USA. Zemlja podrijetla:SAD

Korisnici ovog proizvoda također su kupili: