Super Mega CoQ10 - Mega doza 120 mg

Calivita

Super Mega CoQ10 - Mega doza 120 mg

Standardna cijena: 397,33 kn

Specijalna cijena: 298,00 kn

Pakiranje: 30 kapsula
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!

Mega doza koenzima Q10 (120mg) 30 kapsula.


Super Mega CoQ10 sadrži veliku dozu koenzima Q10 u kombinaciji sa snažnim antioksidansima vitaminom E i selenom koji doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Doziranje:

Popiti 1 kapsulu dnevno s vodom nakon obroka.

Detalji

Koenzim Q10 otkriven je 1940., a dr. F. Crane ga je 1957. u SAD-u uspješno izolirao iz mitohondrija (staničnih centara proizvodnje energije). Primjena koenzima Q10 počiva na njegovoj ulozi u proizvodnji energije u mitohondrijima, što je posebno važno za stanice sa neizmjerno velikim energetskim potrebama kao što su stanice srca. Važno je napomenuti da je CoQ10 tvar koja se sintetizira u svakoj stanici našeg tijela, te je nezamjenjiv u procesima stvaranja energije na staničnom nivou, ali njegova se proizvodnja starenjem smanjuje pa ga je često potrebno dodatno suplementirati.

Tijelo maksimum koncentracije koenzima Q10 postiže u ranim dvadesetima, a nakon 35. godine života količine CoQ10 u stanicama se smanjuju, te ga kod osoba preko 60 godina ima 60% manje nego kod dvadesetogodišnjaka. Taj se deficit dodatno pogoršava zbog stresa, infekcija, kroničnih bolesti, uzimanja lijekova, te loših prehrambenih navika.

Topiv je u mastima i njegovu apsorpciju možemo povećati istodobnim uzimanjem s maslinovim, kokosovim ili avokadovim ulje, te klorofilom.

Pročitaj Više

Neto količina: 30 kapsula (=18g)

Dodatak prehrani

    Sastojci 1 kapsuli (=dnevna doza):
  • 120 mg koenzim Q10
  • 1000 I.J. beta karoten
  • 10 I.J. -TE vitamin E (dl-alfa tokoferil acetat)
  • 10 µg selen (L-selenometionin)

Ostali sastojci: rižino brašno, emulgator: mikrokristalična celuloza, želatina, stabilizator: stearinska kiselina, tvari za spriječavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat i silicijev dioksid.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb Proizvođač: CaliVita International, Berlin CT 06037, USA. Zemlja podrijetla:SAD

Korisnici ovog proizvoda također su kupili: