Liquid Chlorophyll - Tekući klorofil

Calivita

Liquid Chlorophyll - Tekući klorofil

Standardna cijena: 308,77 kn

Specijalna cijena: 220,00 kn

Pakiranje: 473 ml
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!
Prva linija obrane od mnogobrojnih karcinogena u ljudskoj prehrani i okolišu su tvari koje sprječavaju mutaciju gena. Mnoge antimutagene tvari su do sada pronađene u voću i povrću, a od svih do sada poznatih tvari iz riznice prirode, najsnažnije antikancerogeno svojstvo ima klorofilin. Klorofilin koristimo i kao antioksidans, PH regulator te prirodno sredstvo za iscjeljivanje rana.

Doziranje:

(5ml) pomiješati sa pola litre vode te piti tokom dana ili prema preporuci stručnjaka

Detalji

CaliVita Klorofilin je vodotopljivi oblik klorofila, zelenog pigmenta iz biljaka u kojem je atom magnezija zamijenjen atomom bakra koji ga čini sposobnim vezati kisik poput hemoglobina u našim crvenim krvnim stanicama čime se povećava količina kisika u krvi.

Za razliku od klorofila koji je topiv u ulju, klorofilin prolazi sve membrane, te dospijeva u stanice gdje djeluje antioksidativno i antikarcinogeno. Zato se klorofilin danas smatra najjačim prirodnim sredstvom za zaštitu organizma od promjena na stanicama koje mogu dovesti do nekontroliranog tumorskog rasta.

Sposoban je tvoriti čvrste molekularne komplekse s određenim tvarima koje se smatraju potencijalnim karcinogenima uključujući poliaromatske ugljikohidrate iz cigaretnog dima, heterocikličke amine iz prženog i dimljenog mesa, te aflatoksine plijesni (mikotoksine) koji se smatraju jednim od najmutagenijih tvari u prirodi.

Gotovo svi mikotoksini, kao i ostali mutageni, su citotoksični i uništavaju stanične strukture kao što su membrane, te interferiraju s vitalnim staničnim procesima kao što je sinteza proteina, RNA i DNA. Nadopunjavajući prehranu klorofilinom, bitno smanjujemo količinu štetnih kemikalija koje ulazi u krvotok iz želučano-crijevnog trakta. Neke kemikalije, tijekom metaboličkih procesa detoksikacije u jetri, pod utjecajem enzima citokrom P450 postaju aktivni karcinogeni. Studije in vitro pokazuju da klorofilin može smanjiti aktivnost enzima p450, a istodobno povećati aktivnost enzima II faze detoksikacije (kinon reduktaze) koji potiču eliminaciju štetnih tvari iz tijela. Suplementacijom klorofilina bitno se smanjuje razina oksidativnih oštećenja prouzročena kemikalijama i zračenjem. Klorofilin spada među najbolje prirodne iscjelitelje vanjskih i unutarnjih oštećenja i rana (čir, gastritis, žuljevi, ranice, dekubitus), a regulira i kiselost tijela (pH tjelesnih tekućina) te se na taj način stvara zdrava podloga za odvijanje biokemijskih i fizioloških procesa u tijelu. Klorofilin se može koristiti i kao prirodni unutarnji deodorans za uklanjanje neugodnih tjelesnih mirisa (deodoriranje urina i stolice kod inkontinentnih pacijenata, uklanjanje neugodnog mirisa znoja, nogu i zadaha).

PAŽNJA

Moguća je pojava zeleno obojene stolice ili urina, te obojenog jezika, što je normalna pojava pri čemu ne treba prekinuti uzimanje. Izbjegavajte upotrebu ovog proizvoda za vrijeme trudnoće i laktacije.

Pročitaj Više
Aktivni sastojci u 5ml (1 čajna žlica) Klorofilin (natrij-bakar-klorofilin iz lucerne, Medicago sativa) 15mg.

Ostali sastojci: pročišćena voda, biljni glicerin, ulje klasaste metvice (Mentha spicata), konzervans: kalijev sorbat, regulator kiselosti: limunska kiselina.

Način čuvanja: nakon otvaranja čuvati u hladnjaku.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb Proizvođač: CaliVita International, Berlin CT 06037, USA. Zemlja podrijetla:SAD

Korisnici ovog proizvoda također su kupili:

  • ParaProteX

    ParaProteX

    Standardna cijena: 308,77 kn

    Specijalna cijena: 220,00 kn