Liquid Chlorophyll - Tekući klorofil

Calivita

Liquid Chlorophyll - Tekući klorofil

Standardna cijena: 308,77 kn

Specijalna cijena: 220,00 kn

Pakiranje: 473 ml
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!
Prva linija obrane od mnogobrojnih karcinogena u ljudskoj prehrani i okolišu su tvari koje sprječavaju mutaciju gena. Mnoge antimutagene tvari su do sada pronađene u voću i povrću, a od svih do sada poznatih tvari iz riznice prirode, najsnažnije antikancerogeno svojstvo ima klorofilin. Klorofilin koristimo i kao antioksidans, PH regulator te prirodno sredstvo za iscjeljivanje rana.

Doziranje:

(5ml) pomiješati sa pola litre vode te piti tokom dana ili prema preporuci stručnjaka

Detalji

CaliVita Klorofilin je vodotopljivi oblik klorofila, zelenog pigmenta iz biljaka u kojem je atom magnezija zamijenjen atomom bakra koji ga čini sposobnim vezati kisik poput hemoglobina u našim crvenim krvnim stanicama čime se povećava količina kisika u krvi. Za razliku od klorofila koji je topiv u ulju, klorofilin prolazi sve membrane, te dospijeva u stanice gdje djeluje antioksidativno. Zato se klorofilin danas smatra najjačim prirodnim sredstvom za zaštitu organizma od promjena na stanicama koje mogu dovesti do nekontroliranog tumorskog rasta. Sposoban je tvoriti čvrste molekularne komplekse s određenim tvarima koje se smatraju potencijalnim karcinogenima uključujući poliaromatske ugljikohidrate iz cigaretnog dima, heterocikličke amine iz prženog i dimljenog mesa, te aflatoksine plijesni (mikotoksine) koji se smatraju jednim od najmutagenijih tvari u prirodi. Gotovo svi mikotoksini, kao i ostali mutageni, su citotoksični i uništavaju stanične strukture kao što su membrane, te interferiraju s vitalnim staničnim procesima kao što je sinteza proteina, RNA i DNA.

Nadopunjavajući prehranu klorofilinom, bitno smanjujemo količinu štetnih kemikalija koje ulaze u krvotok iz želučano-crijevnog trakta. Neke kemikalije, tijekom metaboličkih procesa detoksikacije u jetri, pod utjecajem enzima citokrom P450 postaju aktivni karcinogeni.

Studije in vitro pokazuju da klorofilin može smanjiti aktivnost enzima p450, a istodobno povećati aktivnost enzima II faze detoksikacije (kinon reduktaze) koji potiču eliminaciju štetnih tvari iz tijela. Klorofilin spada među najbolje prirodne iscjelitelje vanjskih i unutarnjih oštećenja i rana (čir, gastritis, žuljevi, ranice, dekubitus), a regulira i kiselost tijela (pH tjelesnih tekućina) te se na taj način stvara zdrava podloga za odvijanje biokemijskih i fizioloških procesa u tijelu.

Klorofilin se može koristiti i kao prirodni unutarnji deodorans za uklanjanje neugodnih tjelesnih mirisa (deodoriranje urina i stolice kod inkontinentnih pacijenata, uklanjanje neugodnog mirisa znoja, nogu i zadaha).

PAŽNJA

Moguća je pojava zeleno obojene stolice ili urina, te obojenog jezika, što je normalna pojava pri čemu ne treba prekinuti uzimanje. Izbjegavajte upotrebu ovog proizvoda za vrijeme trudnoće i laktacije.

Pročitaj Više

Dodatak prehrani

Neto količina: 473 ml

Aktivni sastojci u 5ml (1 čajna žlica) Klorofilin (natrij-bakar-klorofilin iz lucerne, Medicago sativa) 15mg.

Ostali sastojci: pročišćena voda, biljni glicerin, ulje klasaste metvice (Mentha spicata), konzervans: kalijev sorbat, regulator kiselosti: limunska kiselina.

Način čuvanja: nakon otvaranja čuvati u hladnjaku.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb Proizvođač: CaliVita International, Berlin CT 06037, USA. Zemlja podrijetla:SAD

Korisnici ovog proizvoda također su kupili:

  • ParaProteX

    ParaProteX

    Standardna cijena: 308,77 kn

    Specijalna cijena: 220,00 kn