Triple Potency Lecithin

Calivita

Triple Potency Lecithin

Standardna cijena: 277,90 kn

Specijalna cijena: 198,00 kn

Pakiranje: 100 kapsula
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!
Lecitin je prirodna tvar i najbolji izvor kolina, bitne komponente koja hrani mozak i pospješuje pamćenje. Lecitin se preporučuje osobama koje imaju bolne zglobove, teško se kreću ili su osjetljive na vremenske promjene (meteoropati), te onima s otežanom probavom masnoća. Pridonosi čvrstoći i kvaliteti kose.

Doziranje:

1-2 kapsule dnevno uz obrok za odrasle ili prema savjetu stručnjaka

Detalji

Lecitin je masna tvar potrebna svakoj stanici u ljudskom tijelu. On je ključna gradivna tvar staničnih membrana, čija je osnovna funkcija propuštanje hranjivih tvari u stanicu i eliminacija štetnih tvari iz stanice. Lecitin s pravom nosi epitet hrana za mozak, jer izravno potiče memoriju i koncentraciju te sprječava pojavu demencije.

Fosfatidilkolin, kao dio lecitina, sudjeluje u prijenosu živčanih impulsa i poruka među stanicama (neurotransmiter). Lecitin razgrađuje masnoće i kolesterol (lipotropna tvar), čisteči krvne žile od masnih naslaga, što ga čini idealnom nadopunom za zdravlje srca i dobru cirkulaciju. Kao lipotropna tvar (razgrađuje masnoće) neizostavan je dio prehrane kod poremećaja u radu žuči i jetre, nakon operacije žučnjaka, kod žučnih kamenaca i nelagode pri probavi masnoća u vidu grčeva, proljeva itd. Osim toga, lecitin potpomaže rad bubrega, olakšava probavu i omekšava stolicu te pomaže tijelu iskoristiti vitamine topive u mastima (A, D, E i K). Široko je prihvaćen kao sredstvo koje na prirodan način, bez štetnih posljedica za organizam, smanjuje bolove izazvane artrozom zglobova, te olakšava kretanje. Izvrstan je pomagač svima koji su osjetljivi na vremenske promjene (meteoropati), a kod starijih osoba djeluje kao sredstvo za oporavak i vraća vitalnost. Lecitin daje kosi zdravu boju i smanjuje njezino opadanje. Pomoću lecitina se može spriječiti nastanak ekcema. Potpora je svim kurama mršavljenja. Lecitin je nutrijent koji tijelo treba u velikim količinama (samo živčane stanice poredane jedna do druge čine kolonu od nekoliko tisuća kilometara). Tijelo nam samo signalizira kad je razina lecitina u organizmu preniska - bol u zglobovima prilikom kretanja ili zaboravljanje samo su neki od znakova. Super Soya Lecithin uzima se prema potrebi (2-4 kapsule dnevno), po mogućnosti za vrijeme ili prije jela. Kod osobito jakih bolova u zglobovima navedene se količine mogu udvostručiti. Nije poznato nikakvo štetno djelovanje lecitina, a predoziranje je nemoguće. Triple Soya Lecithin sadrži trostruko veći udio fosfatidilkolina u lecitinu, pa se tako preporučuje 1-2 kapsule dnevno.

PAŽNJA

Kako lecitin sadrži značajne količine fosfora, kod dugotrajnih se kura lecitinom preporučuje dodatan unos kalcija (Strong Bones), zbog održavanja ravnoteže u omjeru kalcija i fosfora.

Pročitaj Više

Sastav jedne kapsule

  • kompleks fosfatida soje 1200 mg
  • fosfatidil kolin 420 mg
Ostali sastojci: želatina, glicerin, pročišćena voda. Nije namijenjeno djeci. Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb. Proizvođač: CaliVita International, Berlin CT 06037, USA. Zemlja podrijetla:SAD.