Vitamin D 2000 IJ

Calivita

Vitamin D 2000 IJ

53,00 kn
Pakiranje: 60 tableta
+
Besplatna Dostava iznad 300 Kn!

Vitamin D Calivita 2000 IJ u svakoj tableti sadrži čak 50 µg (2000 IJ) vitamina D3. Vitamin D ima važnu ulogu u našem tijelu jer doprinosi normalnoj apsorpciji i iskorištenju kalcija i fosfora te održavanju normalnih kostiju i zubi. Također doprinosi i održavanju normalne funkcije mišića kao i normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Doziranje:

Popiti 1 tabletu dnevno s vodom uz obrok

Detalji

Vitamin D je vitamin topljiv u mastima, a s pravom se još naziva i sunčev vitamin zbog mogućnosti njegove sinteze u koži pod utjecajem ultraljubičastih zraka. Vitamin D 2000 IJ sadrži prirodan vitamin D iz ulja jetre bakalara u obliku kolekalciferola, najaktivnijeg obilka vitamina D. Vitamin D koji dobivamo iz hrane i dodataka prehrani nije potpuno aktivan sve dok ne dospije u jetru i bubrege, u kojima se prevodi u aktivni oblik.

Uloga vitamina D u organizmu vrlo je važna. Primarna mu je uloga održavanje homeostaze i stalne koncentracije kalcija i fosfata u krvnoj plazmi, potiče njihovo upijanje iz probavnog trakta, pridonosi jačim kostima i zdravim zubima, te je vrlo učinkovit u razvoju djece. Važna je njegova uloga u procesu dijeljenja stanica kao i u održavanju normalne funkcije mišića, a ključnu ulogu ima i u imunološkim procesima.

Pročitaj Više

Naziv proizvoda: Vitamin D 2000 IJ Dodatak prehrani

Zemlja podrijetla: SAD

Vitamin D doprinosi normalnoj apsorpciji i iskorištenju kalcija i fosfora, održavanju normalne funkcije mišića, normalnih kostiju i zubi, te normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Sastojci: stabilizator (celuloza), kolekalciferol, tvar za povećanje volumena (umrežena natrijeva karboksi metil celuloza), tvari protiv zgrudnjavanja (silicijev dioksid, magnezijeve soli masnih kiselina).

Upute za upotrebu: Popiti 1 tabletu dnevno s vodom uz obrok

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života

Način čuvanja: na suhom i hladnom mjestu.

Odgovoran u RH: Calfit d.o.o , Bednjanska 8 a, 10000 Zagreb

Neto količina: 60 tableta (9,3 g)

Najbolje upotrijebiti do datuma označenog na dnu bočice.

Možda će vas zanimati i slijedeći proizvod(i)