Zaštita podataka

Vaša privatnost nam je važna. Želimo da se kod nas osjećate sigurno te postupamo u skladu s tim i zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, posebno novoj europskoj Općoj uredbi o zaštiti podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. U nastavku Vas informiramo o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava. Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

Naziv i kontakt podaci voditelja obrade

Za obradu osobnih podataka kupaca Calivita Interantional odgovornost snosi:

 • Calfit d.o.o.
 • Bednjanska 8A
 • 10000 ZAGREB
 • Telefon: +385 1 611 22 34
 • e-mail: calfit@calivita.hr

Kao kupac ili korisnik naših usluga imate pravo dobiti informacije o postupanju s Vašim osobnim podacima i uputiti zahtjeve za ostvarenje Vaših prava.

Za osnovne informacije ili brze ispravke možete kontaktirati našu Službu za korisnike telefonom. Za sva druga pitanja ili zahtjeve u svezi s Vašim osobnim podacima, molimo kontaktirajte naše koordinatore zaštite podataka na adresi: Calfit d.o.o , Bednjanska 8A, 10000 Zagreb, Tel: +385 1 611 22 34 , email: calfit@calivita.hr

Svrhe i pravna osnova obrade podataka

Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora te isključivo za vlastiti marketing i ostvarenje drugih legitimnih interesa za poboljšanje našeg poslovanja, kao i radi poštivanja naših pravnih obveza. Podatke upotrebljavamo samo za utvrđene, jasne, legitimne i očekivane svrhe te ih ne prosljeđujemo i ne koristimo u nepredviđene ili neočekivane svrhe.

Obrada se izvodi u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima.

Vaše osobne podatke pohranjujemo u našoj centralnoj bazi kada postavite neki upit, zatražite ponudu ili sklopite ugovor (kupnja, online narudžba, online korisnički profil, ugovor o djelu kada želite postati suradnik itd.) u našoj web stranici ili Calfit trgovini. Ovisno o vrsti zahtjeva ili ugovora, radi se o sljedećim podacima:

 • Ime i prezime
 • Adresa
 • Datum rođenja
 • Adresa e-pošte
 • Broj telefona / faksa
 • Roba / usluga

Ove podatke obrađujemo u svrhu sklapanja ili izvršenja ugovora s Vama, dostave naručenih proizvoda i ispunjenja ostalih Vaših zahtjeva. Podaci se također obrađuju na temelju naših legitimnih interesa za poboljšanje poslovanja, sve kako je objašnjeno dalje u tekstu. Podaci su dostupni samo onim djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla (osobi koja je zaprimila narudžbu te proizvode treba spakirati i tiskati Vaše dostavne podatke, te kuriru GLS / In Time dostavne službe, kako bi Vam proizvodi bili dostavljeni, odnosno ukoliko ste naš registrirani član, osobi koja Vam dostavlja časopis 4 puta godišnje, te Vam šalje mail s trenutnim promocijama i ponudama na koje imate zakonsko pravo koje imaju samo i isključivo registrirani članovi).

Za sklapanje ugovora potrebni su minimalno Vaše ime, prezime i adresa, kako bismo Vas mogli identificirati. Za izdavanje ponude u svrhu prednarudžbe proizvoda, kao i za izdavanje R1 računa obrtnicima i nositeljima samostalne djelatnosti, potreban nam je OIB. Ovisno o načinu plaćanja, obrađujemo i bankovne podatke (samo za osobe koje zatraže plaćanje karticom). Kod narudžbe na stranici potrebna je adresa dostave za isporuku narudžbe, te broj mobitela kako biste dobili SMS potvrde o narudžbi i iznosa narudžbe, odnosno o terminu isporuke, te kako bi vas kurir mogao kontaktirati, odnosno Vi kurira, ukoliko trenutno niste na adresi naznačenoj za dostavu.)

Svi navedeni podaci prikupljaju se kao nužni te bez njih nije moguće sklapanje i ispunjenje ugovora i izvršenje Vaših zahtjeva.

Centralna baza kupaca dostupna je po potrebi zaposlenicima u trgovini Calfit d.o.o. i korisničkoj podršci, odnosno administratoru ove stranice, kako bismo Vam pružili gore navedene usluge i podršku. Ovisno o ugovorima i uslugama i drugi prikupljeni podaci (npr. dodatni kontakt podaci, Vaši upiti, reklamacije i sl.) mogu biti dostupni zaposlenicima u trgovini Calfit d.o.o. i korisničkoj podršci.

Vođenje baze podataka Calivita International kupaca zasniva se na ostvarenju legitimnih interesa Calivita International za poboljšanje efikasnosti poslovanja i kvalitete usluge, a uz to nam olakšava usklađivanje s propisima o zaštiti osobnih podataka vezano za točnost i prenosivost osobnih podataka. Pritom smo uzeli u obzir i Vaše interese, jer kroz razmjenu i dostupnost podataka omogućili smo Vam:

 • Reklamaciju i povrat u trgovini Calfit d.o.o. u sklopu uvjeta prodaje
 • Zamjenu robe u sklopu jamstva u našoj trgovini (ukoliko je to krivica Calfit d.o.o.)
 • Razne načine plaćanja u našoj trgovini Calfit d.o.o.
 • Korisnička podrška Calfit d.o.o. stoji Vam na raspolaganju za sve upite i reklamacije, kao i za informacije i savjete u sklopu radnog vremena trgovine.

biljna-ljekarna.com je stranica od Calivita partnera, te kao takav ne radi prodaju naručenih proizvoda za sebe, već to radi isključivo za Calfit d.o.o. Bednjanska 8A, 10000 Zagreb, koji proizvode pakira i distribuira, te vrši naplatu i izdaje račun i članski broj.

Dostava proizvoda naručenih na stranici

Osobne podatke kontakt osobe za isporuku, tj. ime i prezime, adresu isporuke i broj telefona, koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, Calfit d.o.o Bednjanska 8A, 10000 Zagreb prosljeđuje našem partneru za logistiku kako bismo pripremili proizvode iz Vaše narudžbe i dostavili ih na adresu prema Vašem zahtjevu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki. Poslovni partner za logistiku i dostavu je GLS / In Time.

Pravo na povlačenje privole

Ako se obrada Vaših osobnih podataka temelji na vašoj privoli, imate je pravo u bilo kojem trenutku povući, bez ikakvih posljedica.

 • elektronskim putem na e-mail adresu: calfit@calivita.hr
 • poštom na adresu Calfit d.o.o., Bednjanska 8A, 10000 Zagreb

Napomena – pri postavljanju zahtjeva nužna je identifikacija podnositelja zahtjeva. Razlog je zaštita Vas kao vlasnika osobnih podataka.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja vaših osobnih podataka putem naše web stranice, ove se informacije šalju putem interneta sigurno pomoću visokokvalitetnih šifriranja i spremaju na naše sigurne servere koji se nalaze u EU.

CaliVita Partner u ovom slućaju partnerska stranica biljna-ljekarna.com i Calfit d.o.o. isključuju obradu podataka osoba mlađih od 18 godina i korisnika koji nisu sposobni donositi odluke. Međutim, CaliVita partner i Calfit d.o.o. nisu u mogućnosti provjeriti ima li pojedinac koji daje privolu odgovarajuća prava ili provjeriti sadržaj izjave zakonskog zastupnika, zbog čega korisnik ili njegov zakonski zastupnik jamče da je privola u skladu sa zakonom. Ako saznamo za postojanje takvih podataka, iste blokiramo i brišemo.

Kolačići i web analitika

Na našem web mjestu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo za poboljšanje kvalitete i sadržaja ponuđenih usluga. Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala. Detaljne informacije o uporabi kolačića na našem web mjestu možete pronaći na susjednoj kartici Uporaba kolačića, koja je sastavni dio ove izjave o zaštiti podataka.

Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics u oblaku. Sukladno ugovoru s nama, Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i djeluje kao izvršitelj obrade isključivo po našem nalogu. Sukladno svom članstvu u tzv. Štitu privatnosti (“Privacy Shield”) programu suradnje između Europske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država (SAD-a), Google poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka. Davatelj usluge je:

 • Google LLC, 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, California 94043, USA
 • Više informacija o “Privacy Shield” programu možete pronaći na stranicama Agencije za zaštitu podataka: http://azop.hr/aktualno/detaljnije/vodic-za-gradane-eu-sad-stit-privatnosti
 • NAPOMENA: Ovo se odnosi samo na osobe koje pristupe stranici putem nekog oglasa na koji naiđu online. Ne odnosi se na posjetitelje koji na stranicu dolaze direktno na način da upišu adresu u status bar web preglednika, ili na stranicu dođu nakon pretrage redovnim putem, ili imaju u svom web pregledniku spremljen link na ovu stranicu.

Narudžba proizvoda na biljna-ljekarna.com web mjestu

Za  narudžbu su potrebni sljedeći osobni podaci: ime i prezime, adresa, mjesto, kontakt telefon i datum rođenja ukoliko se želite registrirati kao calivita član. Podatke koristimo isključivo u svrhu obrade narudžbi.

Prilikom prve narudžbe u iznosu od minimalno 300,00 kn ukoliko želite možete postati član CaliVita International, ukoliko prihvatite da razumijete i prihvaćate pravila članstva i odredbe opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR). Svojom prvom narudžbom s kupnjom u minimalnom iznosu od 300,00Kn i prihvaćanjem uvjeta i pravila članstva dajete privolu za registraciju/učlanjenje u CaliVita sustav nagrađivanja. Pravnu osnovu predstavlja privola. Nakon što ispunite podatke i izvršite narudžbu dobit ćete članski broj na e-mail adresu koju navedete i potvrdu s naručenim proizvodima. Zaprimljene podatke i narudžbe na partnerskoj stranici: biljna-ljekarna.com prosljeđuju se u CaliVita predstavništvo Calfit d.o.o , Bednjanska 8 A, 10000 Zagreb, koja naručene proizvode pakira i distribuira, te vrši naplatu i izdaje račun i članski broj.

Svrha obrade podataka: identifikacija i razlikovanje korisnika, uspostavljanje kontakta, pružanje prilagođene usluge korisnicima, pristup određenim uslugama, kupnja.

Pravna osnova za obradu podataka: dobrovoljna privola dotične osobe; ugovori sklopljeni na daljinu i ugovori sklopljeni izvan poslovnih prostora u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Privolu možete povući u bilo kojem trenutku pomoću obrasca za osobne podatke ili kontaktiranjem službenika za zaštitu podataka.

Članstvo je neobvezujuće, imate mogućnost besplatnog liječničkog i nutricionističkog savjetovanja, te možete kvartalno besplatno primati naš časopis CaliNews na kućnu adresu sa aktualnim novostima i akcijama.

Svi korisnici, kupci koji ne žele biti Calivita registrirani članovi i ne žele kupovati proizvode po povlaštenim članskim cijenama molimo Vas da napustite ovu stranicu.

Izravni marketing

Izravni marketing je oblik informiranja i oglašavanja kojim se obraćamo direktno našem kupcu raznim kanalima, npr. poštom ili e-poštom, kao i potencijalnom kupcu koji je prethodno iskazao interes za naše proizvode ili usluge. biljna-ljekarna.com web domena Vam neće slati nikakve reklamne materijale, kao ni bilo kakve oglase niti će Vam slati ikakav bezrazložan e-mail. Koristimo se isključivo kontakt podacima koje smo prikupili od naših kupaca u sklopu ranije suradnje ili koje ste nam kao registrirani članovi sami dali kako biste dobivali naše promotivne materijale.

Ovisno o tome o kojem kanalu izravnog marketinga se radi, obradu Vaših podataka temeljimo ili na Vašoj privoli ili na našem legitimnom poslovnom interesu, sve kako je objašnjeno dalje u tekstu.

U sklopu izravnog marketinga, informacije Vam šaljemo u sljedeće svrhe i sljedećim kanalima:

•Svim našim registriranim članovima i korisnicima koji su dali privolu Calfit d.o.o, Bednjanska 8a, 10000 Zagreb, šalje informacije poštom ili e-poštom u obliku newslettera ili tiskanog časopisa koji izlazi 4 puta godišnje. Slanje Calivita International newslettera temelji se na našem legitimnom interesu obavještavanja članova i korisnika o novostima vezanim za naše ponude i proizvode.

•Redovan časopis i newsletter dobivate uz Vašu privolu, jer ste na listi primatelja kao naš registrirani član ili kupac, te tako dobivate informacije o proizvodima koji trenutno nisu u ponudi, sezonskim cijenama, budućim akcijama i sl., kako biste putem newslettera na jednostavan način i pravovremeno dobili te informacije. U bilo kojem trenutku možete povući privolu za obradu Vaših osobnih podataka u ovu svrhu, odnosno, otkazati Calivita časopis na načine opisane u nastavku.

Osim u svrhe izravnog marketinga, svim našim registriranim članovima i korisnicima po potrebi šaljemo obavijesti e-poštom u obliku newslettera o važnim promjenama u našem poslovanju (npr. izmjenama u cijenama ili uvjetima poslovanja). Slanje važnih informacija pomaže ispunjavanju naših zakonskih i/ili ugovornih obveza prema našim kupcima i korisnicima te se obrada njihovih osobnih podataka (ime, prezime, adresa e-pošte kupaca i korisnika) temelji na našem legitimnom interesu da ih na odgovarajući način obavijestimo o važnim promjenama u našem poslovanju koje ih se mogu ticati.

U svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu Vaših podataka za pojedini ili sve kanale našeg izravnog marketinga, kao i za slanje obavijesti važnih informacija.

Prigovor se može istaknuti na način opisan niže uiili prema uputama koje ćete dobiti uz marketinške materijale.

Dodatno, prigovor na dobivanje određene vrste newslettera možete u svakom trenutku uputiti klikom na poveznicu za odjavu u bilo kojem newsletteru te vrste kojeg ste dobili od calfit d.o.o, kako bismo Vam omogućili izabrati koju vrstu informacija želite i dalje dobivati.

Primatelji osobnih podataka

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno ovrsti obrade, Vaše podatke dostavljamo sljedećim partnerima:

 • Dostavnoj službi, poštanskoj službi (podaci na paketu)
 • Administratoru stranice u okviru podrške i održavanja softvera, u ovom slučaju Calivita partneru koji je ujedno vlasnik domene i stranice.
 • Pružatelju usluge naplate (banka ovisno o odabranom modelu plaćanja sukladno zakonu)
 • Calivita International BV i Calfit d.o.o. (vezano za ispravak podataka, brisanje podataka, dodavanje odnosno uklanjanje računa, ažuriranja Vaših podataka i sl.)
 • Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni (Zakonski okvir) – stavke koje se ne odnose na Vas NE ČUVAMO.
  Calfit d.o.o Vaše podatke čuvamo dok postoji svrha za čuvanje i obradu: •
 • Ugovorna dokumentacija (knjigovodstvene isprave): 11 godina (propisi o računovodstvu) – za članove koji ostvaruju honorar zbog distribucije proizvoda
 • Rezervacije i informativne ponude: 6 mjeseci (za slučaj naknadnih upita)
 • Osobni podaci registriranih članova: do prestanka članstva
 • Osobni podaci korisničkog profila: do gašenja / zatvaranja profila
 • Upiti u sklopu korisničke podrške: 3 godine (za slučaj ponovljenih upita i reklamacija )

Izuzev slučajeva za koje je to drugačije naznačeno, razdoblje čuvanja počinje krajem kalendarske godine u kojoj je dana ponuda ili je kupoprodajni ugovor ispunjen.

Ako za neku vrstu podataka, koji su potrebni za izvršenje kupoprodajnog ugovora, postoji porezna obveza, razdoblje čuvanja se proširuje na 10 godina sukladno poreznim propisima i u tom razdoblju je obrada tih podataka ograničena.

Ukoliko se isti podaci upotrebljavaju za više različitih svrha, Calfit d.o.o čuva ih do isteka kasnijeg roka čuvanja; međutim, prestajemo ih upotrebljavati za druge svrhe za koje je (kraći) rok čuvanja istekao. Nakon isteka razdoblja čuvanja podataka, Vaši podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju (a anonimizirani podaci se mogu zadržati) ili se brišu / uništavaju na siguran način.

Vezano za prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka, Calfit d.o.o Vam osigurava sljedeća prava:

 • Pravo na pristup
 • Pravo na ispravak
 • Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)
 • Pravo na ograničenje obrade
 • Pravo na prenosivost podataka
 • Prava na prigovor

Pravo na prigovor

Ako se obrada Vaših osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na takvu obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj se obrada odnosi na Vaše podatke. Ako uložite takav prigovor

vezano za izravni marketing – Calfit d.o.o. neće dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga; •vezano za druge slučajeve legitimnog interesa – neće dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu na koju se prigovor odnosi, osim u slučaju da dokaže da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze Vaše interese, prava i slobode ili ako je to potrebno radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva Calfit d.o.o.

Calivita partner biljna-ljekarna.com nije odgovoran za obradu podataka koju obavlja Calfit d.o.o , Bednjanska 8a, 10000 Zagreb.

Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

Izjava o uporabi kolačića na susjednoj kartici je sastavni dio ove Izjave o zaštiti podataka i možete joj pristupiti putem poveznice Uporaba kolačića koja se otvori na dnu stranice našeg web mjesta kad mu prvi put pristupate ili pristupate iznova, ali nakon što ste obrisali kolačiće.

Ova izjava o zaštiti podataka može se povremeno mijenjati kako bismo je uskladili sa stvarnim stanjem i zakonskim propisima. U slučaju značajnijih izmjena, poduzet ćemo odgovarajuće mjere da Vas pravovremeno i na primjeren način obavijestimo o svim takvim dopunama i izmjenama.

Korištenje kolačića (cookies)

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga. Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da Internet stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Što su kolačići?

Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše Internet stranice. To omogućuje našoj web stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg surfanja. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene - web stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu. Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ te GDPR direktivi, treba nam vaša privola.

Vrste kolačića

 • Kolačići sesije i Trajni kolačići
 • Kolačići sesije (session cookies) su privremeni kolačići koji istječu nakon što napustite web stranicu. Ti kolačići su obvezni za pravilan rad određenih aplikacija ili funkcionalnosti na ovoj Stranici.
 • Trajni kolačići (persistent cookies) se koriste radi poboljšanja iskustva naših korisnika (npr. pamćenje detalja prijave, tako da ih ne morate upisati svaki put kada possjetite web stranicu). Ti kolačići ostaju u kolačić datoteci Vašeg preglednika duže vrijeme. Taj vremenski period ovisit će o izboru postavki na Vašem Internet pregledniku. Trajni kolačići omogućuju da se podaci prenesu na web server svaki put kada posjetite stranicu.

Kolačići prve i treće strane

 • Kolačići prve strane (first-party cookies) - izdaje ih ova Internet stranica. Ovi kolačići često služe za pravilan rad web stranice te za pamćenje Vaših preferenci na web stranici.
 • Kolačići treće strane (third-party cookies) su kolačići koji su postavljeni od strane druge web stranice ili usluge kao što je npr. YouTube. Nemamo pristup ni kontrolu nad ovim kolačićima. Trebate se konzultirati sa odgovarajućim pravilima o privatnosti tih trećih strana. Ako se nalazite u Europskoj uniji možete saznati više o tome kako treće strane koriste ove vrste kolačića na sljedećem linku: http://www.youronlinechoices.eu/.

Neophodni i ostali kolačići

 • Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web stranice i korištenje njegovih značajki i / ili usluga. Na primjer, omogućuju vam navigaciju po web stranici i mogućnost prijave u sigurna područja. Korištenjem ove Internet stranice automatski dajete privolu na uporabu neophodnih kolačića bez kojih web stranica ne može funkcionirati. To su PHPSESSID kolačići i _exp kolačići.
 • Kolačići za performanse prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu, na primjer, na koje stranice posjetitelji najčešće dolaze i ako dobiju poruke o pogreškama sa tih stranica. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke koji identificiraju posjetitelja. Sve informacije koje prikupljaju ovi kolačići su anonimne. Koriste se samo za poboljšanje funkcioniranja ove web stranice.
 • Funkcionalni kolačići omogućuju našoj web stranici da pamti odabire i prilagodbe koje ste napravili tijekom posjeta i pružaju poboljšane osobne značajke. Na primjer, pamćenje promjena jezičnih postavki ili preferencije valute. Također se mogu koristiti kako bi se omogućilo trećim stranama kako bi pružili alate za društveno dijeljenje i zapamtili vaše željene usluge dijeljenja.
 • Marketing kolačići se koriste za praćenje posjetitelja preko web stranice. Namjera je prikazati oglase koji su relevantni i zanimljivi za pojedinog korisnika, a time i više vrijedni za izdavače i oglašavače trećih strana.

Kolačići koji se koriste na ovoj Internet stranici:

PHPSESSID

 • Kolačići s imenom PHPSESSID sadrže samo referencu na sesiju pohranjenu na web poslužitelju. Nijedan podatak nije pohranjen u korisnikovom pregledniku i ovaj kolačić može se koristiti samo na trenutnoj web stranici.
 • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
 • Sesijski kolačić

cc_cookie_accept

 • Kolačić koji se koristi za pamćenje postavki korisnika - prihvaćanje korištenja svih kolačića na ovoj internet stranici. Ovaj kolačić zna samo vaše zadnje postavke kolačića i ne odražava trenutačno stanje kolačića u vašem pregledniku.
 • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
 • Sesijski / Trajni kolačić (ako ne prihvatite sve kolačiće onda je Sesijski kolačić, u suprotnom je Trajni kolačić sa trajanjem od 1 godine)

cc_cookie_decline

 • Kolačić koji se koristi za pamćenje postavki korisnika - prihvaćanje korištenja samo neophodnih kolačića na ovoj internet stranici. Ovaj kolačić zna samo vaše zadnje postavke kolačića i ne odražava trenutačno stanje kolačića u vašem pregledniku.
 • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
 • Sesijski / Trajni kolačić (ako prihvatite sve kolačiće onda je Sesijski kolačić, u suprotnom je Trajni kolačić sa trajanjem od 1 godine)

exp_last_visit (1 godina), exp_last_activity (1 godina), exp_tracker (sesijski), exp_csrf_token (sesijski), exp_cart (1 dan)

 • Razni kolačići koji počinju sa 'exp_'. To su striktno neophodni kolačići postavljeni od strane našeg sustava za upravljanje sadržajem i sadrže podatke kao što su: kad ste posljednji put posjetili našu web stranicu, prethodne stranice koje ste pogledali, duljina sesije za prijavljenog korisnika, ID sesije... Ovim kolačićima se ne prikupljaju Vaši osobni podaci, oni se koriste samo za osnovnu funkcionalnost internet stranice. 'exp_last_visit' i 'exp_last_activity' pohranjuju samo informaciju datum/vrijeme vašeg posjeta. 'exp_tracker' prati zadnje 2 stranice koje ste posjetili tako da vas, ako je potrebno, možemo vratiti natrag na odgovarajuće stranice. 'exp_csrf_token' se koristi kod slanja formi na stranici, to je jedinstveni i nasumični niz brojeva i slova koji štite našu web stranicu od neželjene pošte. 'exp_cart' ne prikuplja osobne podatke, sprema samo identifikacijski broj vaše košarice.
 • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
 • exp_csrf_token i exp_tracker su sesijski kolačići, ostalo su trajni kolačići

__atuvc (1 godina), __atuvs (30 minuta), __atssc (1 godina)

 • Ova web stranica koristi AddThis, pružatelja usluga socijalnih dodataka i usluga web analize koje nudi Add This, Inc. ("AddThis"). AddThis koristi kolačiće kako bi vam omogućio dijeljenje sadržaja putem društvenih medija. Kada koristite alate za dijeljenje sadržaja na našoj web stranici AddThis također prikuplja podatke o tome što se dijeli, kada i kako. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) prenose se na AddThis poslužitelj i pohranjuju se tamo. AddThis će koristiti ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice i sastavio izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web stranice. AddThis može prenijeti te podatke trećim stranama, ako je to propisano zakonom ili ako treće strane obrađuju podatke u ime AddThis. AddThis također može koristiti podatke koji nisu osobni podaci o posjetima naše web stranice u cilju pružanja usluge ciljanim oglašavanjem. Pogledajte AddThis Pravila o privatnosti na sljedećem linku: http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy. Na stranici http://www.addthis.com/privacy/opt-out možete isključiti prikupljanje Vaših podataka za mrežno oglašavanje temeljeno na ponašanju.
 • addthis.com: ssc, cw_id, mus, uid, sshs, ssh, _ga, _gid, ssc, uvc, ouid, notice_preferences, notice_gdpr_prefs, na_tc, loc, na_id
 • facebook.com: sb, datr, locale, wd, fr
 • pinterest.com: _auth, _pinterest_cm, _pinterest_sess
 • linkedin.com: _lipt, liap, lang, lidc, bcookie, _guid, _ga, sdsc, li_at, JSESSIONID, bscookie, sl, share_setting, visit
 • ova internet stranica: __atuvc (1 godina), __atuvs (30 minuta), __atssc (1 godina)

Trajni kolačići

 • _ga (2 godine), _gid (1 dan), _gat (1 minuta), AMP_TOKEN (30 sekundi - 1 godina), _gac (3 mjeseca), __utma (2 godine), __utmb (30 minuta), __utmc (sesijski), __utmt (10 minuta), __utmz (6 mjeseci)
 • Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc. ("Google"). Koristimo način intergracije koji anonimizira vašu IP adresu. Google Analytics koristi kolačiće za analizu vašeg korištenja web stranice. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) prenose se i pohranjuju na Google poslužitelju u Sjedinjenim Američkim Državama. Google koristi ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, pružajući izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web stranice. Google može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon ili ako treće strane obrade podatke u ime Googlea. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Pogledajte Google Pravila o privatnosti na sljedećem linku: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html. Google je razvio dodatak za preglednik kojim možete spriječiti korištenje vaših podataka za Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, dc.js). Možete ga preuzeti ovdje: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout
 • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
 • Trajni kolačići

__ncuid (1 godina)

 • Ova web stranica koristi DoubleClick, tvrtku za posluživanje oglasa u vlasništvu tvrtke Google Inc ("Google"). DoubleClick koristi kolačiće za prilagodbu oglasa vašim interesima za pregledavanje. Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naših web stranica (uključujući vašu IP adresu) prenose se na poslužitelj i pohranjuju. Ove se informacije upotrebljavaju za nagađanje vaših interesa da bi vam poslužili ciljano oglašavanje. Pogledajte pravila privatnosti usluge DoubleClick na sljedećem linku: https://policies.google.com/privacy?hl=en. Na sljedećem linku možete isključiti prikupljanje Vaših podataka za personalizirano mrežno oglašavanje https://adssettings.google.com/anonymous?hl=en.
 • doubleclick.net: DSID, IDE ova internet stranica: __ncuid (1 godina)
 • Trajni kolačići

CONSENT, PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, _ga

 • Ova web stranica koristi YouTube, servis za pohranu i pregledavanje video dokumenata. Koristimo YouTube način implementacije videa za veću privatnost, u kojem YouTube neće pohranjivati podatke o posjetiteljima osim ako pokrenu reprodukciju videozapisa. Pogledajte pravila privatnosti YouTube servisa na sljedećem linku: https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines
 • Kolačići treće strane - YouTube
 • Trajni kolačići

NID (6 mjeseci), 1P_JAR (1 mjesec), CONSENT (20 godina)

 • Ova web stranica koristi Google kartu, ovi kolačići registriraju anonimne statističke podatke o korištenju Google-ovih alata i servisa. Ovi kolačići ne prikupljaju osjetljive podatke osim ako se ne prijavite na svoj google račun, u tom slučaju vaši su odabiri povezani s vašim računom. Dodatne informacije potražite u općim Google pravilima o privatnosti http://www.google.com/intl/en-GB/policies/privacy/.
 • Kolačići treće strane - google.com
 • Trajni kolačići

Kolačići i web analitika

Na našem web mjestu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo za poboljšanje kvalitete i sadržaja ponuđenih usluga. Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala. Detaljne informacije o uporabi kolačića na našem web mjestu možete pronaći na susjednoj kartici Uporaba kolačića, koja je sastavni dio ove izjave o zaštiti podataka. Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics u oblaku. Sukladno ugovoru s nama, Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i djeluje kao izvršitelj obrade isključivo po našem nalogu. Sukladno svom članstvu u tzv. Štitu privatnosti (“Privacy Shield”) programu suradnje između Europske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država (SAD-a), Google poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka. Davatelj usluge je:

Google LLC, 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, California 94043, USA

Više informacija o “Privacy Shield” programu možete pronaći na stranicama Agencije za zaštitu podataka: http://azop.hr/aktualno/detaljnije/vodic-za-gradane-eu-sad-stit-privatnosti

NAPOMENA: Ovo se odnosi samo na osobe koje pristupe stranici putem nekog oglasa na koji naiđu online. Ne odnosi se na posjetitelje koji na stranicu dolaze direktno na način da upišu adresu u status bar web preglednika, ili na stranicu dođu nakon pretrage redovnim putem, ili imaju u svom web pregledniku spremljen link na ovu stranicu.

Kako prihvatiti ili odbiti kolačiće

Uvijek možete blokirati upotrebu nekih ili svih kolačića koje koristimo na našoj web stranici, no to može utjecati na njenu funkcionalnost.

Okvir za postavke kolačića nalazi se na dnu ove stranice. Nakon odabira postavki, u svakom trenutku možete resetirati postavke kolačića također na dnu ove stranice.

Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Na sljedećim linkovima možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih web preglednika: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Opera. Neki preglednici Vam omogućuju surfanje u "anonimnom" načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaš uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.

Ova izjava o zaštiti podataka može se povremeno mijenjati kako bismo je uskladili sa stvarnim stanjem i zakonskim propisima. U slučaju značajnijih izmjena, poduzet ćemo odgovarajuće mjere da Vas pravovremeno i na primjeren način obavijestimo o svim takvim dopunama i izmjenama.

Gore navedeni proizvodi ili sastavni dijelovi proizvoda nisu namijenjeni dijagnosticiranju, liječenju, izliječenju ili prevenciji bilo koje bolesti ili stanja. Nikakva izjava, navod, mišljenje ili informacija koja se odnosi na bilo koji proizvod ili sastavni dio proizvoda, neće se smatrati medicinskim mišljenjem/savjetom. Nikakva izjava, mišljenje ili informacija koja se odnosi na bilo koji proizvod nije ispitivana, niti odobrena od strane bilo kojeg javnog tijela u bilo kojoj državi.